20-30
Pannestekt laksefilet og couscous med paprika og løk, servert med krydret yoghurtdressing og ruccola
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- fisk,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- smør
- olje
- salt
- pepper
Couscous med paprika og løk
Couscous (Hvete)
125 g
Rødløk
½–1 stk
Gul paprika
1 stk
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Smør (Melk)
½ ss
Krydret yoghurtdressing
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Pannestekt laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g
Smør (Melk)
½ ss
Til servering
Ruccola
50 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 682 kcal
- Fett 33 g
- Karbohydrater 57 g
- Protein 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Couscous med paprika og løk: Tilbered couscousen som anvist på pakken.
- Couscous med paprika og løk, fortsettelse: Skrell rødløken, og skyll og rens paprikaen. Kutt rødløken og paprikaen i omtrent 1 cm store terninger. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene i omtrent 2 minutter, til løken er blank. Ha i den ferdigkokte couscousen, grønnsaksbuljongen og litt pepper, og vend inn ½ ss smør. Ha couscousen over i en serveringsskål, eller fordel den på tallerkener.
- Krydret yoghurtdressing: Ha yoghurten i en serveringsskål, og smak til med det tyrkiske krydderet og litt salt.
- Pannestekt laksefilet: Tørk stekepannen fra punkt 2 med kjøkkenpapir. Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 2–3 minutter på hver side. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Tilsett ½ ss smør mot slutten av steketiden.
- Til servering: Skyll og tørk ruccolaen. Topp retten med ruccolaen, og server yoghurtdressingen til.