Medisterkaker i brun saus med kokte grønnsaker, servert med rotmos og rødkål

Medisterkaker i brun saus

med kokte grønne bønner, servert med rotmos og rødkål
Ny oppskrift
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • smør
Brokkoli
1 stk
Småpoteter
300 g
Rotmos
500 g
(Melk, Laktose)
Rødkål
1 pakke
Medisterkaker
390 g
(Melk, Laktose)
Brun saus
½ pakke
(Hvete, Melk, Laktose)
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
1102 kcal
Fett:
59 g
Karbohydrater:
108 g
Protein:
35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak til rødkålen med litt meierismør og 1–2 ts rødvinseddik (eller annen eddik) for ekstra god og litt syrlig smak.

 Kutt brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilken i skiver. Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Kok potetene i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomkokte. Kok brokkolien sammen med potetene de siste 2 minuttene av potetenes koketid.
 Kok opp en kjele med vann. Legg posene med rotmos og rødkål i vannet, og la dem småkoke i omtrent 15 minutter. 
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek medisterkakene i 2–3 minutter på hver side. Ha i sausen, og gi det hele et lite oppkok.
Ha rotmosen og rødkålen over i hver sin serveringsskål, og smak til rotmosen med salt (se tips).
 Server de rørte tyttebærene til retten.
Vel bekomme!