15-20
Medisterkaker i brun saus med kokte grønnsaker, servert med rotmos og rødkål
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- olje
- salt
- smør
Kokte grønnsaker
Brokkoli
1 stk
Småpoteter
300 g
Rotmos og rødkål
Rotmos (Melk, Laktose)
500 g
Rødkål
1 pakke
Medisterkaker i brun saus
Medisterkaker (Melk, Laktose)
390 g
Brun saus (Hvete, Melk, Laktose)
½ pakke
Tilbehør
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 1102 kcal
- Fett 59 g
- Karbohydrater 108 g
- Protein 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til rødkålen med litt meierismør og 1–2 ts rødvinseddik (eller annen eddik) for ekstra god og litt syrlig smak.
- Kokte grønnsaker: Kutt brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilken i skiver. Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Kok potetene i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomkokte. Kok brokkolien sammen med potetene de siste 2 minuttene av potetenes koketid.
- Rotmos og rødkål: Kok opp en kjele med vann. Legg posene med rotmos og rødkål i vannet, og la dem småkoke i omtrent 15 minutter.
- Medisterkaker i brun saus: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek medisterkakene i 2–3 minutter på hver side. Ha i sausen, og gi det hele et lite oppkok.
- Rotmos og rødkål, fortsettelse: Ha rotmosen og rødkålen over i hver sin serveringsskål, og smak til rotmosen med salt (se tips).
- Tilbehør: Server de rørte tyttebærene til retten.