Medisterkaker i brun saus
med kokte grønne bønner, servert med rotmos og rødkålNy oppskrift
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- salt
- smør
Brokkoli
1 stk
Småpoteter
300 g
Rotmos
500 g
Rødkål
1 pakke
Medisterkaker
390 g
Brun saus
½ pakke
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 1102 kcal
- Fett:
- 59 g
- Karbohydrater:
- 108 g
- Protein:
- 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til rødkålen med litt meierismør og 1–2 ts rødvinseddik (eller annen eddik) for ekstra god og litt syrlig smak.
Kutt brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilken i skiver. Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Kok potetene i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomkokte. Kok brokkolien sammen med potetene de siste 2 minuttene av potetenes koketid.
Kok opp en kjele med vann. Legg posene med rotmos og rødkål i vannet, og la dem småkoke i omtrent 15 minutter.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek medisterkakene i 2–3 minutter på hver side. Ha i sausen, og gi det hele et lite oppkok.
Ha rotmosen og rødkålen over i hver sin serveringsskål, og smak til rotmosen med salt (se tips).
Server de rørte tyttebærene til retten.
Vel bekomme!