Glutenfri
Lettsaltet torsk
med ovnsbakte gulrøtter og grønnkål, kokte poteter og smørsausNy oppskrift
Under 20 min
5 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
 - Sulfitt·
 - Fisk·
 - Melk
 
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
 - olje
 - pepper
 - salt
 - vann
 
Småpoteter
300 g
Gulrøtter
300 g
Grønnkål
75 g
Smørsaus
½–1 pakke
Lettsaltet torskefilet
300 g
Vann
1 l
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
 - 420 kcal
 - Fett:
 - 15 g
 - Karbohydrater:
 - 39 g
 - Protein:
 - 33 g
 
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også varme sausen direkte i en kjele, og eventuelt tilsette litt finhakkede urter, som f.eks persille, gressløk eller dill.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft, og kok opp en kjele med omtrent 1 liter vann.
 Kok potetene i lettsaltet vann i 18–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Skrell og kutt gulrøttene i staver. Fordel gulrotstavene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene midt i ovnen i 8–10 minutter. Ta gulrøttene ut av ovnen, og vend inn grønnkålen. Stek grønnsakene i ovnen i 5 minutter til.
 Legg posen med smørsaus i en kjele med vann. Kok opp, og la den småkoke i omtrent 10 minutter, eller til resten av retten er klar (se tips).
 Skru ned temperaturen på platen fra punkt 1 til lav varme. Ha fisken i vannet, og la den trekke i 8–10 min, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Vel bekomme!
