Kremet fiskecurry med sukkererter og gulrøtter, servert med jasminris
Glutenfri

Kremet fiskecurry

med sukkererter og gulrøtter, servert med jasminris
4.2 (119)
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • soyasaus
  • sukker
Jasminris
135 g
Gulrøtter
2 stk
Sukkererter
150 g
Lyrfilet
375 g
(Fisk)
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Kokosmelk
1 stor boks
Rød currypaste
¼–½ ss
Sukker
½–1 ts
Soyasaus
1 ss
(Soya)
Lime
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
832 kcal
Fett:
43 g
Karbohydrater:
74 g
Protein:
38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Currypasten er ganske sterk, så vær forsiktig når du smaker til.

Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Skyll og kutt sukkerertene i to på langs. Skjær fisken i mindre biter, og strø litt salt over den. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek gulrøttene, sukkerertene og ønsket mengde av ingefærblandingen i 1–2 minutter, og ha i kokosmelken ¼–½ ss av currypasten (se tips), ½–1 ts sukker og 1 ss soyasaus. Kok opp, og legg i fiskestykkene. La fisken trekke i sausen i 3–5 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
 Kutt limen i båter, og server båtene til retten.
Vel bekomme!