Glutenfri
Kremet fiskecurry
med sukkererter og gulrøtter, servert med jasminris4.2 (119)
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- soyasaus
- sukker
Jasminris
135 g
Gulrøtter
2 stk
Sukkererter
150 g
Lyrfilet
375 g
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Kokosmelk
1 stor boks
Rød currypaste
¼–½ ss
Sukker
½–1 ts
Soyasaus
1 ss
Lime
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 832 kcal
- Fett:
- 43 g
- Karbohydrater:
- 74 g
- Protein:
- 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Currypasten er ganske sterk, så vær forsiktig når du smaker til.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Skyll og kutt sukkerertene i to på langs. Skjær fisken i mindre biter, og strø litt salt over den. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek gulrøttene, sukkerertene og ønsket mengde av ingefærblandingen i 1–2 minutter, og ha i kokosmelken ¼–½ ss av currypasten (se tips), ½–1 ts sukker og 1 ss soyasaus. Kok opp, og legg i fiskestykkene. La fisken trekke i sausen i 3–5 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Kutt limen i båter, og server båtene til retten.
Vel bekomme!