Kormagryte med kjøttdeig og basmatiris, servert med epleraita
Glutenfri

Kormagryte med kjøttdeig

og basmatiris, servert med epleraita
Ny oppskrift
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sennep
    ·
  • Mandler
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Basmatiris
135 g
Gulrot
1 stk
Gul løk
1 stk
Kjøttdeig
300 g
Kormapaste
½–1 glass
(Sennep, Mandler)
Kokosmelk
1 liten boks
Erter
125 g
Vann
½ dl
Norsk eple
1 stk
Raita
1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
886 kcal
Fett:
44 g
Karbohydrater:
80 g
Protein:
42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også lage sausen uten å ha i kjøttdeigen, og heller servere kjøttdeigen og kormasausen hver for seg.

 Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og grovriv gulroten på et rivjern. Skrell og grovhakk løken.  
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter med en stekespade, og ha i løken. Stek løken med kjøttet i 2–3 minutter, til kjøttet er gjennomstekt. 
 Tilsett ønsket mengde av kormapasten, og stek videre i 1–2 minutter (se tips). Ha i ½ dl vann, kokosmelken, gulroten og ertene, og kok opp. Skru ned til middels høy varme, og la det hele småkoke i 4–5 minutter. Smak til med salt og pepper. 
Skrell og kutt eplet i terninger. Bland eplet og raitaen i en serveringsskål.
Vel bekomme!