Klassisk fiskesuppe
med lyrfilet, sitron, frisk dill og rustikke multibrødNy oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Hvetemel
- pepper
- salt
- smør
- vann
Gul løk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Bakepotet
1 stk
Lyrfilet
375 g
Sitron
1 stk
Dill
1 bunt
Lettmelk
2½ dl
Fiskebuljong
1 pakke
Smør
1 ss
Hvetemel
1 ss
Vann
2½ dl
Rustikke multibrød
2 stk
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 582 kcal
- Fett:
- 7 g
- Karbohydrater:
- 82 g
- Protein:
- 48 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server gjerne med en god aioli til å dyppe brødet i.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skrell og finhakk løken. Skrell gulrøttene og poteten. Kutt gulrøttene i skiver og poteten i terninger. Skjær fisken i terninger. Skyll sitronen og dillen. Riv skallet fra sitronen (kun det gule) på et rivjern, og grovhakk dillen.
Varm opp en stor kjele til middels høy varme, og ha i 1 ss smør. Stek løken i 1–2 minutter, eller til den er blank. Rør inn 1 ss hvetemel, og stek videre i omtrent 1 minutt til blandingen er jevn, men pass på så den ikke brunes. Spe på med melken og 2½ dl vann, til suppen har ønsket konsistens. Tilsett fiskebuljongen, gulrotskivene og potetterningene, og la det hele småkoke i omtrent 10 minutter.
Varm multibrødene i ovnen i 3–6 minutter.
Ha fisketerningene i suppen, og la dem trekke i suppen i omtrent 5 minutter.
Smak til fiskesuppen med salt, pepper og saft fra sitronen. Topp suppen med litt av det revne sitronskallet og dillen.
Vel bekomme!