Klassisk fiskesuppe med lyrfilet, sitron, frisk dill og rustikke multibrød

Klassisk fiskesuppe

med lyrfilet, sitron, frisk dill og rustikke multibrød
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • pepper
  • salt
  • smør
  • vann
Gul løk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Bakepotet
1 stk
Lyrfilet
375 g
(Fisk)
Sitron
1 stk
Dill
1 bunt
Lettmelk
2½ dl
(Melk, Laktose)
Fiskebuljong
1 pakke
(Fisk)
Smør
1 ss
(Melk)
Hvetemel
1 ss
(Hvete)
Vann
2½ dl
Rustikke multibrød
2 stk
(Hvete, Rug)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
582 kcal
Fett:
7 g
Karbohydrater:
82 g
Protein:
48 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server gjerne med en god aioli til å dyppe brødet i.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.  
Skrell og finhakk løken. Skrell gulrøttene og poteten. Kutt gulrøttene i skiver og poteten i terninger. Skjær fisken i terninger. Skyll sitronen og dillen. Riv skallet fra sitronen (kun det gule) på et rivjern, og grovhakk dillen. 
Varm opp en stor kjele til middels høy varme, og ha i 1 ss smør. Stek løken i 1–2 minutter, eller til den er blank. Rør inn 1 ss hvetemel, og stek videre i omtrent 1 minutt til blandingen er jevn, men pass på så den ikke brunes. Spe på med melken og 2½ dl vann, til suppen har ønsket konsistens. Tilsett fiskebuljongen, gulrotskivene og potetterningene, og la det hele småkoke i omtrent 10 minutter.  
 Varm multibrødene i ovnen i 3–6 minutter.  
 Ha fisketerningene i suppen, og la dem trekke i suppen i omtrent 5 minutter.  
 Smak til fiskesuppen med salt, pepper og saft fra sitronen. Topp suppen med litt av det revne sitronskallet og dillen.  
Vel bekomme!