Helstekt svinefilet med balsamicobakte gulrøtter, potetsalat med eple og frisk reddiksalat
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Helstekt svinefilet med balsamicobakte gulrøtter, potetsalat med eple og frisk reddiksalat

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • egg,
  • sennep

Basisvarer

  • sukker
  • olivenolje
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • salt
  • pepper
  • olje

Potetsalat med eple

poteter
Poteter
350 g
grønt eple
Grønt eple
1 stk
aioli
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
1 pakke
kryddermiks med fennikel og pepper
Kryddermiks med fennikel og pepper (Sennep)
½–1 pakke

Balsamicobakte gulrøtter

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
balsamicovinaigrette
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Sukker
½ ss

Helstekt svinefilet

filetstykke av svin
Filetstykke av svin
300 g

Frisk reddiksalat

reddiker
Reddiker
½-1 pakke
ruccola
Ruccola
50 g
Olivenolje
1 ss
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ts
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 813 kcal
  • Fett 51 g
  • Karbohydrater 48 g
  • Protein 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sett inn et steketermometer om du har, og stek svinekjøttet til det har 62–64 grader i kjernetemperatur. La kjøttet hvile til temperaturen ligger på 65–68 (rosa kjerne) 68–70 grader (gjennomstekt).

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.  
  2. Potetsalat med eple: Skyll og kutt potetene i munnstore biter. Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomkokte. Hell vannet av potetene, skyll dem raskt i kaldt vann, og ha dem i en bolle.
  3. Balsamicobakte gulrøtter: Skrell og kutt gulrøttene i fire på langs. Ha gulrøttene i en ildfast form og vend inn balsamicovinaigretten, ½ ss sukker, litt salt og pepper. Stek gulrøttene i ovnen i omtrent 20 minutter. 
  4. Helstekt svinefilet: Tørk kjøttet med kjøkkenpapir, og krydre med salt og pepper på alle sider. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 3–4 minutter, til det er godt brunet rundt om. Ha kjøttet i den ildfaste formen med gulrøttene når det gjenstår omtrent 15 minutter av gulrøttenes steketid, og stek videre til gulrøttene er møre og kjøttet ferdigstekt (se tips). La kjøttet hvile i 5 minutter før du skjærer det i skiver.  
  5. Frisk reddiksalat: Skyll reddikene og ruccolaen. Kutt reddikene i skiver. Ha reddikskivene, ruccolaen 1 ss olivenolje og 1 ts eddik i en bolle, og krydre med salt og pepper. Bland godt.  
  6. Potetsalat med eple, fortsettelse: Skyll og kutt eplet i små terninger, og ha dem i bollen med potetene. Vend inn aiolien, og krydre med ønsket mengde av kryddermiksen og litt salt. 
  7. God middag!