Grønnsakspanne med posjerte egg, lettsyltet polkabete og urteaioli
Laktosefri
Vegetar

Grønnsakspanne

med posjerte egg, lettsyltet polkabete og urteaioli
Ny oppskrift
Under 40 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • eddik 7 %
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
  • vann
Blomkål
1 stk
Poteter
350 g
Polkabete
1 stk
Lime
1 stk
Sukker
1 ts
Asparges
100 g
Aromasopp
100 g
Sjalottløk
1 stk
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Egg
4 stk
(Egg)
Vann
1 l
Salt
½ ts
Eddik 7 %
1 ss
Rustikke multibrød
2 stk
(Hvete, Rug)
Aioli
1 pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Urtemiks
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
945 kcal
Fett:
52 g
Karbohydrater:
86 g
Protein:
32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kok eggene i 7–8 minutter, skrell og del dem i to hvis dere foretrekker det.

Varm stekeovnen til 230 grader varmluft, og kok opp omtrent 1 liter vann i en kjele.
 Del blomkålen i mindre buketter. Skyll og kutt potetene i grove terninger. Fordel potetene og blomkålbukettene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene og blomkålbukettene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gjennomstekte.
 Skrell og kutt polkabeten i tynne skiver. Bland sammen polkabeten, saften fra limen, 1 ts sukker og litt salt i en skål. La polkabeten stå på benken frem til servering.
Skyll og kutt vekk 1–2 cm av bunnen på aspargesene, og del hver asparges i to eller tre biter. Børst soppen fri for jord, og del dem i skiver. Skrell og finhakk løken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i 2–3 minutter, eller til den er gyllen. Vend inn aspargesen, løken og ingefærblandingen. Stek videre i 2–3 minutter, eller til grønnsakene er møre. La grønnsakene stå på lav varme frem til servering. Vend inn de ovnsbakte poteterningene og blomkålbukettene, og topp grønnsakspannen med den lettsyltede polkabeten.
Tilbered multibrødene som anvist på pakken.
Ha ½ ts salt og 1 ss eddik i vannet fra punkt 1, og skru ned varmen slik at vannet ikke lenger koker. Knekk eggene forsiktig oppi kjelen. La eggene trekke i vannet i 3–4 minutter. Løft eggene forsiktig over på en tallerken med kjøkkenpapir, med en hullsleiv, øse eller skje. 
Ha aiolien i en skål, og vend inn urtemiksen. 
Vel bekomme!