Glutenfri
Elgkarbonader
med råkost, tyttebærglasert eple, brun saus og potet- og purreløksmosNy oppskrift
Under 45 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
350 g
Purre
½–1 stk
Lettmelk
½–1 dl
Smør
½ ss
Elgkarbonader (inneholder svin)
360 g
Råkostmiks
150 g
Grønt eple
1 stk
Rørte tyttebær
1 pakke
Brun saus
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 688 kcal
- Fett:
- 29 g
- Karbohydrater:
- 74 g
- Protein:
- 33 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du vil kan du dampe purren i smør, og servere den ved siden av potetmosen.
Skrell potetene hvis du vil, og kok dem i omtrent 25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Del purren i to på langs, og skyll den godt innvendig. Kutt purren i skiver. Kok purren med potetene de siste 2 minuttene av potetenes koketid.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek karbonadene i omtrent 2 minutter på hver side. Stek råkosten sammen med karbonadene det siste minuttet av steketiden, og krydre med salt og pepper. Hold det varmt frem til servering.
Skyll og kutt eplet i terninger. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek epleterningene i 30 sekunder, og vend inn tyttebærene.
Varm opp sausen i en liten kjele på middels varme under omrøring.
Sil vannet av potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Ha i ½ ss smør, og mos potetene og purren sammen med ½–1 dl av melken, litt etter litt, til potet- og purreløksmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!