Fiskekaker med reker i smørsaus
mathvete, rotgrønnsaker og sprø grønnkålNy oppskrift
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
 - Sulfitt·
 - Skalldyr·
 - Fisk·
 - Hvete·
 - Gluten·
 - Melk
 
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
 - olje
 - pepper
 - salt
 
Rødbete
1 stk
Kålrot
300 g
Gulrøtter
2 stk
Strimlet grønnkål
75 g
Mathvete
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Fiskekaker
360 g
Smørsaus
½ pakke
Reker
100 g
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
 - 741 kcal
 - Fett:
 - 30 g
 - Karbohydrater:
 - 78 g
 - Protein:
 - 40 g
 
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Fiskekakene kan varmes i ovnen hvis du heller ønsker det. Server rekene ved siden av hvis du ikke vi ha dem i sausen.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skrell og kutt rødbeten, kålroten og gulrøttene i jevnstore biter. Fordel rotgrønnsaksbitene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek rotgrønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter. Vend på rotgrønnsakene en gang underveis i steketiden, for et jevnere resultat.   
 Tilbered mathveten som anvist på pakken, men tilsett buljongen i kokevannet. Sil vannet av mathveten når den er ferdigkokt.      
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fiskekakene i omtrent 2 minutter på hver side.   
 Ha sausen i en liten kjele og kok opp. Vend inn rekene rett før servering.  
 Ha grønnkålen i en bolle, og vend inn litt olje og salt. Ta rotgrønnsakene ut av ovnen og legg kålen over. Stek det hele videre i 5 minutter, eller til kålen er sprø og rotgrønnsakene er møre. 
Vend eventuelt sammen rotgrønnsakene og mathveten, og server med fiskekakene, rekene i smørsausen og den sprø grønnkålen.     
Vel bekomme!
