Kylling korma med blomkål, spinat og crème fraîche, servert med basmatiris
15-20
Glutenfri

Kylling korma med blomkål, spinat og crème fraîche, servert med basmatiris

Kylling korma er en tradisjonell indisk rett med grønnsaker og kjøtt i en krydret og kremet saus. Denne retten er utrolig god og rask å lage.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sennep,
  • mandler,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper

Basmatiris

basmatiris
Basmatiris
125 g

Kylling korma

skivet kyllingfilet
Skivet kyllingfilet
300 g
blomkål
Blomkål
½ stk
spinat
Spinat
50 g
kormapaste
Kormapaste (Sennep, Mandler)
1 glass
lett crème fraîche
Lett crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
Vann
1 dl
Smør (Melk)
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 714 kcal
  • Fett 28 g
  • Karbohydrater 63 g
  • Protein 52 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du ikke vil blande grønnsakene inn i kylling kormaen, kan du enten steke og blande dem med risen, eller servere dem ved siden av.

  1. Basmatiris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Kylling korma, forberedelse: Skjær kyllingen i mindre biter. Kutt blomkålen i små buketter. Skyll spinaten.
  3. Kylling korma: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter, til den er gyllen. Stek blomkålen med kyllingen de siste 2 minuttene av kyllingens steketid. Krydre med litt salt og pepper.
  4. Kylling korma, fortsettelse: Bland inn kormapasten, crème fraîchen og 1 dl vann. Gi det hele et lite oppkok, og la kylling kormaen småkoke på middels varme under lokk i 4–5 minutter. Ha i spinaten og 1 ss smør mot slutten av koketiden. 
  5. God middag!