15-20
Glutenfri
Kylling korma med blomkål, spinat og crème fraîche, servert med basmatiris
Kylling korma er en tradisjonell indisk rett med grønnsaker og kjøtt i en krydret og kremet saus. Denne retten er utrolig god og rask å lage.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sennep,
- mandler,
- melk
Basisvarer
- vann
- smør
- olje
- salt
- pepper
Basmatiris
Basmatiris
125 g
Kylling korma
Skivet kyllingfilet
300 g
Blomkål
½ stk
Spinat
50 g
Kormapaste (Sennep, Mandler)
1 glass
Lett crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
Vann
1 dl
Smør (Melk)
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 714 kcal
- Fett 28 g
- Karbohydrater 63 g
- Protein 52 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du ikke vil blande grønnsakene inn i kylling kormaen, kan du enten steke og blande dem med risen, eller servere dem ved siden av.
- Basmatiris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Kylling korma, forberedelse: Skjær kyllingen i mindre biter. Kutt blomkålen i små buketter. Skyll spinaten.
- Kylling korma: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter, til den er gyllen. Stek blomkålen med kyllingen de siste 2 minuttene av kyllingens steketid. Krydre med litt salt og pepper.
- Kylling korma, fortsettelse: Bland inn kormapasten, crème fraîchen og 1 dl vann. Gi det hele et lite oppkok, og la kylling kormaen småkoke på middels varme under lokk i 4–5 minutter. Ha i spinaten og 1 ss smør mot slutten av koketiden.
- God middag!