Sopp Stroganoff med ovnsbakt brokkoli og potetmos
25-35
Glutenfri
Vegetar

Sopp Stroganoff med ovnsbakt brokkoli og potetmos

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • sennep,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • vann
  • soyasaus
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Potetmos

rustikk potetmos med timian
Rustikk potetmos med timian (Melk, Laktose)
500 g

Ovnsbakt brokkoli

brokkoli
Brokkoli
1 stk

Sopp Stroganoff

aromasopp
Aromasopp
200 g
sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
gulrot
Gulrot
1 stk
rød paprika
Rød paprika
1 stk
grønne linser
Grønne linser
1 pakke
tomatpuré
Tomatpuré
1 pakke
paprikakrydder
Paprikakrydder
1 pakke
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
lett crème fraîche
Lett crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
dijonsennep
Dijonsennep (Sulfitt, Sennep)
½–1 glass
Vann
1 dl
Soyasaus (Soya)
1 ss

Topping

gressløk
Gressløk
1 bunt
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 637 kcal
  • Fett 28 g
  • Karbohydrater 72 g
  • Protein 24 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
  2. Potetmos: Kok opp en kjele med vann. Legg posen med pakken med potetmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter. 
  3. Ovnsbakt brokkoli: Kutt brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilken i biter. Fordel brokkolien utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brokkolien midt i ovenen i 15–20 minutter. 
  4. Sopp Stroganoff: Børst soppen fri for jord, og del den i skiver. Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Skrell og kutt gulroten i terninger. Skyll og kutt paprikaen i strimler. Sil laken av linsene, og skyll dem i kaldt vann. 
  5. Sopp Stroganoff, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen, løken og hvitløken i 2–3 minutter, eller til soppen har begynt å bli gyllen. Tilsett gulroten og paprikaen, og stek videre i 2–3 minutter, til grønnsakene har fått litt farge. Tilsett tomatpuréen og paprikakrydderet, og stek videre i omtrent 1 minutt. Bland inn omtrent 1 dl vann, grønnsaksbuljongen og crème fraîchen. Gi det hele et lite oppkok. Vend inn linsene, og smak til med dijonsennepen, 1 ss soyasaus og pepper.
  6. Topping: Skyll og finhakk gressløken. Topp retten med gressløken før servering.