Svineschnitzel med syrlig rødkål, kokte poteter og sennepsdressing
35-45
Glutenfri

Svineschnitzel med syrlig rødkål, kokte poteter og sennepsdressing

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • egg
  • hvetemel
  • eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • sukker
  • vann
  • salt
  • pepper
  • olje
  • plastfolie (kan sløyfes)
  • smør

Kokte poteter

poteter
Poteter
350 g

Sennepsdressing

lettrømme
Lettrømme (Melk, Laktose)
150 g
kryddermiks med sennep og dill
Kryddermiks med sennep og dill (Sennep)
1 pakke

Svineschnitzler

panering
Panering
75 g
mager svinekam i skiver
Mager svinekam i skiver
300 g
Egg (Egg)
1 stk
Hvetemel (Egg, Hvete)
½ dl

Syrlig rødkål

rødkål
Rødkål
300 g
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
2 ss
Sukker
1 ss
Vann
4 ss

Til servering

sitron
Sitron
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 807 kcal
  • Fett 43 g
  • Karbohydrater 59 g
  • Protein 47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

La være å skrelle potetene. Det er nemlig i skallet det meste av næringen sitter. Du kan også dele potetene i to for å korte ned på koketiden.

  1. Kokte poteter: Kok potetene i lettsaltet vann i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte (se tips).
  2. Sennepsdressing: Bland sammen lettrømmen og kryddermiksen i en skål. Smak til sennepsdressingen med salt og pepper.
  3. Svineschnitzler: Knekk 1 egg i en skål, og pisk det sammen med en gaffel. Fordel paneringen utover en tallerken, og ½ dl hvetemel utover en annen.
  4. Svineschnitzler, fortsettelse: Legg et lag med plastfolie utover kjøkkenbenken. Legg svineskivene over plastfolien, og dekk dem med et nytt lag med plastfolie. Bruk en kjevle til å banke kjøttet litt flatere. Krydre kjøttet med salt og pepper. Vend kjøttet først i hvetemelet, så i egget, og til slutt i paneringen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek de panerte svineschnitzlene i 2–3 minutter på hver side, eller til paneringen er sprø og kjøttet er gjennomstekt.
  5. Syrlig rødkål: Kutt rødkålen i stimler. Varm opp en stor stekepanne eller kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rødkålen i 2–3 minutter, til den er mør. Tilsett 2 ss eddik, 1 ss sukker og 4 ss vann. Stek den syrlige rødkålen i 2–3 minutter, til væsken har trukket inn i kålen. Smak til med salt.
  6. Til servering: Kutt sitronen i båter, og server båtene til retten.