Stekt kylling i pesto
og pasta i soppsaus med spinat, aromasopp og frisk eplesalatNy oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- olje
- pepper
- salt
- soyasaus
- sukker
- vann
Linguine
200 g
Spinat
50 g
Soppsaus
1 pakke
Vann
½ dl
Soyasaus
1 ss
Grønt eple
½ stk
Rødløk
½ stk
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Sukker
½ ts
Vann
½ dl
Aromasopp
100 g
Kyllingstrimler
300 g
Basilikumpesto
1 pakke
Grana Padano
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 774 kcal
- Fett:
- 22 g
- Karbohydrater:
- 85 g
- Protein:
- 58 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du vil forenkle oppskriften så kan løken og eplet kuttes i båter som stekes med kyllingen i stekepannen.
Tilbered pastaen som anvist på pakken. Skyll og tørk spinaten.
Ha 1 ss eddik, ½ ts sukker og ½ dl vann i en skål. Skyll eplet og skrell løken. Kutt løken i tynne ringer, og eplet i terninger. Vend eplet og løken i syltelaken og krydre med litt salt.
Børst og rens soppen, og del de i fire. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen og soppen i omtrent 5 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt og godt brunet. Ta stekepannen fra varmen, og vend inn pestoen. Krydre med salt og pepper.
Sil vannet av den ferdigkokte pastaen. Varm opp kjelen du kokte pastaen i til middels høy varme og ha i sausen. Skyll ut pakken med ½ dl vann og ha dette i kjelen. Kok opp og smak til med salt, pepper og 1 ss soyasaus. Vend inn spinaten og pastaen i sausen og kok raskt opp.
Topp pastaen med kyllingen, soppen og eplesalaten, og riv over Grana padanoosten. God middag!
Vel bekomme!