Fiskeburger
med eplecoleslaw, syltet rødløk og potetfries, servert med srirachadressing3.62 (63)
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sennep·
- Bygg·
- Fisk·
- Hvete·
- Rug·
- Melk·
- Soya·
- Selleri
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- eplesider- eller hvitvinseddik
- olje
- pepper
- salt
- sukker
- vann
Poteter
350 g
Rødløk
1 stk
Eplesider- eller hvitvinseddik
4 ss
Sukker
4 ss
Vann
2 dl
Grønt eple
½ stk
Råkostmiks
75–150 g
Lett urtedressing
75–150 g
Lofotburgere med torsk og sei
250 g
Grove hamburgerbrød
2 stk
Lettrømme
75–150 g
Srirachasaus
½ pakke
Sukker
½ ts
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 729 kcal
- Fett:
- 26 g
- Karbohydrater:
- 89 g
- Protein:
- 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Om du har igjen rester av den syltede rødløken, kan du oppbevare dem i en lufttett beholder i kjøleskapet i omtrent en uke.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i staver. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i 25–30 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Kok opp 4 ss eddik, 4 ss sukker og 2 dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La løken trekke i laken frem til servering.
Skyll og kutt eplet i tynne strimler, eller grovriv det på et rivjern. Ha eplet, råkostmiksen og urtedressingen i en bolle, og bland godt. Krydre med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fiskeburgerne i omtrent 2 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme. Varm hamburgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering.
Ha rømmen i en skål. Smak til med ønsket mengde av srirachasausen og omtrent ½ ts sukker.
Fyll burgerbrødene med eplecoleslawen, fiskeburgerne og den syltede rødløken. Server potetfriesene og srirachadressingen til retten.
Vel bekomme!