Adams skinke- og brokkolipai med avokado- og eplesalat

Adams skinke- og brokkolipai med avokado- og eplesalat

3.75 (89)
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • melk
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Liste
Liste
Bilder
Paideig
1 stk
(Soya, Hvete, Melk, Laktose)
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
1 stk
Brokkoli
1 stk
Strimlet skinke
1 pakke
Egg
2 stk
(Egg)
Revet mozzarella
1 pakke
(Melk, Laktose)
Crispisalat
1 stk
Eple
1 stk
Avokado
1 stk
Salt
Olivenolje
Melk
2 dl
Pepper
Olje
Hvetemel
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Legg brokkolibukettene med stilkene opp i paien, så unngår du at de svir seg.

Sett stekeovnen på 220 grader.
Ha litt hvetemel på benken, og bruk en kjevle til å kjevle ut paidegen. Legg paideigen i en smurt paiform. Trykk til langs kantene, slik at paien får sin karakteristiske form, og stikk små hull i deigen med en gaffel. Forstek paideigen i ovnen i ca. 7 minutter.
Kutt løken i tynne skiver, og skrell og press halvparten av hvitløken. Del brokkolien i mindre buketter.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek skinkestrimlene i 3-4 minutter, eller til skinken er gyllen. Tilsett løken og hvitløken, og stek videre i ca. 3 minutter.
Knekk eggene i en skål, og visp dem sammen med 2 dl melk og litt salt og pepper.
Ha skinkeblandingen, brokkolien og eggeblandingen i den forstekte paideigen, og strø over mozzarellaen til slutt. Stek paien i ovnen i ca. 20 minutter, eller til paifyllet har stivnet.
Skyll crispisalaten og kutt den i grove biter. Kutt eplet i terninger. Del avokadoen i to, ta ut stenen og kutt avokadokjøttet i skiver. Ha salaten, eplet og avokadoen i en serveringsskål, og smak til med olivenolje, salt og pepper.
Fun fact! Mozzarella er en typisk pizzaost som har sitt opphav i Italia. Opprinnelig er den laget av bøffelmelk, men i dag lages den også av kumelk.
Vel bekomme!