20-30
Laktosefri
Scampi arrabiata med spinat, fullkornspenne og hvitløksbakt brokkoli
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Skalldyr,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- olivenolje
- vann
- smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
- sukker
Hvitløksbakt brokkoli
Brokkoli
½–1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Scampi arrabiata med spinat
Gul løk
½–1 stk
Rød chili
½–1 stk
Spinat
50 g
Hvitløksfedd
1 stk
Hakkede tomater
1 boks
Scampi naturell (Skalldyr)
150 g
Chiliflak
½–1 pakke
Olivenolje
1 ss
Vann
½ dl
Smør (Melk)
½ ss
Fullkornspenne
Pasta (Hvete)
200 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 570 kcal
- Fett 11 g
- Karbohydrater 84 g
- Protein 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server gjerne et godt brød og revet parmesan til retten.
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Hvitløksbakt brokkoli: Del brokkolien i små buketter. Skrell og kutt brokkolistilken i tynne staver. Skrell og finhakk hvitløken. Fordel brokkolien og halvparten av hvitløken på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brokkolien i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til den er mør.
- Scampi arrabiata med spinat: Skrell og grovhakk løken. Skyll, rens og finhakk chilien. Skyll spinaten i kaldt vann. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i 1 ss olivenolje. Stek løken, resten av hvitløken og halvparten av chilien i omtrent 2 minutter, eller til løken er blank. Tilsett de hakkede tomatene, og la det hele småkoke i 5 minutter.
- Fullkornspenne: Tilbered pastaen som anvist på pakken.
- Scampi arrabiata med spinat, fortsettelse: Smak til tomatsausen med salt, pepper og sukker. Tilsett scampien, spinaten, ½ dl vann og ½ ss smør, og kok videre i 2 minutter.
- Servering: Vend pastaen inn i tomatsausen. Topp eventuelt retten med resten av chilien og ønsket mengde av chiliflakene for ekstra styrke.