Svinekam i steinsoppsaus med ovnsbakt rosenkål, rørte tyttebær og friskt eple
Glutenfri

Svinekam i steinsoppsaus

med ovnsbakt rosenkål, rørte tyttebær og friskt eple
Ny oppskrift
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Rosenkål
400 g
Rødløk
1 stk
Poteter
350 g
Mager svinekam i skiver
300 g
Steinsoppsaus
1 pakke
(Melk, Laktose)
Vann
1 dl
Rødt eple
1 stk
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
844 kcal
Fett:
44 g
Karbohydrater:
63 g
Protein:
48 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også lage tyttebærglasert eple. Stek epleterningene raskt i ½ ss smør, og vend inn de rørte tyttebærene.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
 Rens og kutt rosenkålen i to. Skrell og kutt rødløken i båter. Kutt potetene i båter. Fordel potetene, løken og rosenkålen utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til potetene er gjennomstekte.     
 Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side. Tilsett steinsoppsausen, skyll ut pakken med 1 dl vann, og ha det i pannen. La det hele koke i omtrent 2 minutter.  
 Skyll og kutt eplet i terninger. Server eplet og de rørte tyttebærene til retten (se tips). 
Vel bekomme!