20-30
Stekt laksefilet med kremet sitronlinguine og lun rosenkålsalat med tranebær og sprø kjerner
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- fisk,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- pastavann
- olje
- salt
- pepper
Lun rosenkålsalat med tranebær
Rødløk
1 stk
Rosenkål
200 g
Kjerneblanding
1 pakke
Tranebær
½ pakke
Kremet sitronlinguine
Pasta (Hvete)
200 g
Sitron
½ stk
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Lett crème fraîche (Melk, Laktose)
75 g
Pastavann
½ dl
Stekt laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 984 kcal
- Fett 45 g
- Karbohydrater 91 g
- Protein 53 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Press litt sitronsaft over de ferdigstekte grønnsakene.
- Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
- Lun rosenkålsalat med tranebær, forberedelse: Skrell og kutt rødløken i tynne båter. Kutt vekk den nederste delen av rosenkålen, fjern eventuelle stygge blader, og del rosenkålen i to.
- Lun rosenkålsalat med tranebær: Fordel rosenkålen og løken i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i 12–15 minutter. Strø kjerneblandingen over grønnsakene når det gjenstår 3–4 minutter av grønnsakenes steketid.
- Kremet sitronlinguine: Tilbered pastaen som anvist på pakken, men spar på omtrent ½ dl av pastavannet.
- Stekt laksefilet: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Krydre med salt og pepper. Ha fisken over på en tallerken.
- Kremet sitronlinguine, fortsettelse: Skyll og finriv skallet på sitronen (kun det gule) på et rivjern. Ha ½ dl pastavann og grønnsaksbuljongen i stekepannen, og kok opp. Skru ned til middels høy varme, og rør inn crème fraîchen. Ha i ønsket mengde av skallet fra sitronen, og smak til med salt og pepper. Vend inn den ferdigkokte pastaen. Kutt resten av sitronen i båter, og server sitronbåtene til retten.
- Lun rosenkålsalat med tranebær, fortsettelse: Ha de ovnsbakte grønnsakene over i en serveringsskål, og vend inn tranebærene (se tips).