Smak av jul
Stekt laksefilet med kremet sitronlinguine og lun rosenkålsalat med tranebær og sprø kjerner
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pastavann
- pepper
- salt
Rødløk
1 stk
Rosenkål
200 g
Kjerneblanding
1 pakke
Tranebær
½ pakke
Pasta
200 g
Sitron
½ stk
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Lett crème fraîche
75 g
Pastavann
½ dl
Laksefilet
270 g
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 994 kcal
- Fett:
- 46 g
- Karbohydrater:
- 91 g
- Protein:
- 55 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Press litt sitronsaft over de ferdigstekte grønnsakene.
Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
Skrell og kutt rødløken i tynne båter. Kutt vekk den nederste delen av rosenkålen, fjern eventuelle stygge blader, og del rosenkålen i to.
Fordel rosenkålen og løken i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i 12–15 minutter. Strø kjerneblandingen over grønnsakene når det gjenstår 3–4 minutter av grønnsakenes steketid.
Tilbered pastaen som anvist på pakken, men spar på omtrent ½ dl av pastavannet.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Krydre med salt og pepper. Ha fisken over på en tallerken.
Skyll og finriv skallet på sitronen (kun det gule) på et rivjern. Ha ½ dl pastavann og grønnsaksbuljongen i stekepannen, og kok opp. Skru ned til middels høy varme, og rør inn crème fraîchen. Ha i ønsket mengde av skallet fra sitronen, og smak til med salt og pepper. Vend inn den ferdigkokte pastaen. Kutt resten av sitronen i båter, og server sitronbåtene til retten.
Ha de ovnsbakte grønnsakene over i en serveringsskål, og vend inn tranebærene (se tips).
Vel bekomme!