15-20
Briochesandwich med svinefilet, rødkålsalat og ovnsbakte timian- og hvitløkspoteter, servert med aioli
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- egg,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- sukker
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Ovnsbakte timian- og hvitløkspoteter
Kokte timian- og hvitløkspoteter (Sulfitt)
350 g
Rødkålsalat med balsamicovinaigrette
Spinat
50 g
Grønt eple
1 stk
Finsnittet rødkål
100 g
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Sukker
1 ts
Svinefilet
Filetstykke av svin
300 g
Briochebrød
Brioche-hamburgerbrød (Egg, Hvete, Melk, Laktose)
1 pakke
Til servering
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 918 kcal
- Fett 48 g
- Karbohydrater 74 g
- Protein 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag julekrydret rødkål. Ha rødkålen, eplet i terninger, 1 ss sukker, 2 ss valgfri eddik, litt kanel og stjerneanis i en kjele. Kok opp, og la det hele småkoke på lav varme i omtrent 10 minutter. Smak til med sukker, salt, pepper og eddik.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Ovnsbakte timian- og hvitløkspoteter: Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 10–15 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
- Rødkålsalat med balsamicovinaigrette: Skyll og tørk spinaten. Skyll og kutt eplet i tynne skiver. Bland spinaten, eplet, rødkålen og balsamicovinaigretten i en serveringsskål. Smak til med salt, pepper og 1 ts sukker (se tips).
- Svinefilet: Skjær kjøttet i 1–2 cm tykke skiver, og krydre det med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2 minutter på hver side. Skru av varmen på platen, og la kjøttet hvile i stekepannen frem til servering.
- Briochebrød: Varm briochebrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering.
- Servering: Fyll briochebrødene med kjøttet og rødkålsalaten. Server potetene og aiolien til retten.