Mørkokt svinebog i soppsjy med stekt brokkoli og rødkål, servert med ovnsbakte poteter
Glutenfri

Mørkokt svinebog i soppsjy

med stekt brokkoli og rødkål, servert med ovnsbakte poteter
3.67 (87)
Under 20 min
6 Ingredienser
Saftig og mørkokt svinekjøtt sammen med en god saus er en favoritt.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Småpoteter
300 g
Mørkokt svinebog med hvitløk og pepper
300 g
Soppsaus
1 pakke
(Soya, Hvete, Melk, Laktose)
Hvitløksfedd
½–1 stk
Brokkoli
½ stk
Finsnittet rødkål
100 g
Smør
1 ss
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
488 kcal
Fett:
25 g
Karbohydrater:
36 g
Protein:
31 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du har tid, kan du lage en grov potetmos. Kok potetene med skallet på, og mos dem grovt sammen med ½–1 dl melk, 1 ss smør og litt salt.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
 Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i omtrent 18–20 minutter, eller til de er gjennomstekte (se tips).
 Ta ut kjøttet fra pakken, og del kjøttet i mindre stykker. Ha kjøttet og kraften fra pakken i en kjele. Tilsett soppsausen, og la det hele småkoke under lokk i 10–12 minutter.
 Del brokkolien i buketter. Skrell og del stilken i skiver. Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek brokkolibukettene i 2–3 minutter. Tilsett rødkålen, 1 ss smør og hvitløken. Stek det hele på lav varme i 3 minutter til. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!