15-20
Glutenfri
Mørkokt svinebog i soppsjy med stekt brokkoli og rødkål, servert med ovnsbakte poteter
Saftig og mørkokt svinekjøtt sammen med en god saus er en favoritt.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- melk,
- soya
Basisvarer
- smør
- salt
- pepper
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
Ovnsbakte poteter
Småpoteter
300 g
Mørkokt svinebog i soppsjy
Mørkokt svinebog med hvitløk og pepper
300 g
Soppsaus (Soya, Hvete, Melk, Laktose)
1 pakke
Rødkål og brokkoli
Hvitløksfedd
½–1 stk
Brokkoli
½ stk
Finsnittet rødkål
100 g
Smør (Melk)
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 488 kcal
- Fett 25 g
- Karbohydrater 36 g
- Protein 31 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du har tid, kan du lage en grov potetmos. Kok potetene med skallet på, og mos dem grovt sammen med ½–1 dl melk, 1 ss smør og litt salt.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Ovnsbakte poteter: Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i omtrent 18–20 minutter, eller til de er gjennomstekte (se tips).
- Mørkokt svinebog i soppsjy: Ta ut kjøttet fra pakken, og del kjøttet i mindre stykker. Ha kjøttet og kraften fra pakken i en kjele. Tilsett soppsausen, og la det hele småkoke under lokk i 10–12 minutter.
- Rødkål og brokkoli: Del brokkolien i buketter. Skrell og del stilken i skiver. Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek brokkolibukettene i 2–3 minutter. Tilsett rødkålen, 1 ss smør og hvitløken. Stek det hele på lav varme i 3 minutter til. Smak til med salt og pepper.
- Vel bekomme!