Glutenfri
Mørkokt svinebog i soppsjy
med stekt brokkoli og rødkål, servert med ovnsbakte poteter3.67 (87)
Under 20 min
6 Ingredienser
Saftig og mørkokt svinekjøtt sammen med en god saus er en favoritt.
Saftig og mørkokt svinekjøtt sammen med en god saus er en favoritt.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
Småpoteter
300 g
Mørkokt svinebog med hvitløk og pepper
300 g
Soppsaus
1 pakke
Hvitløksfedd
½–1 stk
Brokkoli
½ stk
Finsnittet rødkål
100 g
Smør
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 488 kcal
- Fett:
- 25 g
- Karbohydrater:
- 36 g
- Protein:
- 31 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du har tid, kan du lage en grov potetmos. Kok potetene med skallet på, og mos dem grovt sammen med ½–1 dl melk, 1 ss smør og litt salt.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i omtrent 18–20 minutter, eller til de er gjennomstekte (se tips).
Ta ut kjøttet fra pakken, og del kjøttet i mindre stykker. Ha kjøttet og kraften fra pakken i en kjele. Tilsett soppsausen, og la det hele småkoke under lokk i 10–12 minutter.
Del brokkolien i buketter. Skrell og del stilken i skiver. Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek brokkolibukettene i 2–3 minutter. Tilsett rødkålen, 1 ss smør og hvitløken. Stek det hele på lav varme i 3 minutter til. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!