Mørkokt svinebog i soppsjy med stekt brokkoli og rødkål, servert med ovnsbakte poteter
15-20
Glutenfri

Mørkokt svinebog i soppsjy med stekt brokkoli og rødkål, servert med ovnsbakte poteter

Saftig og mørkokt svinekjøtt sammen med en god saus er en favoritt.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • smør
  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)

Ovnsbakte poteter

småpoteter
Småpoteter
300 g

Mørkokt svinebog i soppsjy

mørkokt svinebog med hvitløk og pepper
Mørkokt svinebog med hvitløk og pepper
300 g
soppsaus
Soppsaus (Soya, Hvete, Melk, Laktose)
1 pakke

Rødkål og brokkoli

hvitløksfedd
Hvitløksfedd
½–1 stk
brokkoli
Brokkoli
½ stk
finsnittet rødkål
Finsnittet rødkål
100 g
Smør (Melk)
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 488 kcal
  • Fett 25 g
  • Karbohydrater 36 g
  • Protein 31 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du har tid, kan du lage en grov potetmos. Kok potetene med skallet på, og mos dem grovt sammen med ½–1 dl melk, 1 ss smør og litt salt.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
  2. Ovnsbakte poteter: Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i omtrent 18–20 minutter, eller til de er gjennomstekte (se tips).
  3. Mørkokt svinebog i soppsjy: Ta ut kjøttet fra pakken, og del kjøttet i mindre stykker. Ha kjøttet og kraften fra pakken i en kjele. Tilsett soppsausen, og la det hele småkoke under lokk i 10–12 minutter.
  4. Rødkål og brokkoli: Del brokkolien i buketter. Skrell og del stilken i skiver. Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek brokkolibukettene i 2–3 minutter. Tilsett rødkålen, 1 ss smør og hvitløken. Stek det hele på lav varme i 3 minutter til. Smak til med salt og pepper.
  5. Vel bekomme!