Stekt laksefilet med purrepoteter, eple og rødkål, servert med brunet tyttebærsmør
25-35
Glutenfri

Stekt laksefilet med purrepoteter, eple og rødkål, servert med brunet tyttebærsmør

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • eplesider- eller hvitvinseddik
  • sukker
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)

Purrepoteter

poteter
Poteter
350 g
purre
Purre
½ stk
Smør (Melk)
1 ts

Eple og rødkål

grønt eple
Grønt eple
½–1 stk
finsnittet rødkål
Finsnittet rødkål
100 g
Eplesider- eller hvitvinseddik
1 ss
Sukker
½ ss
Vann
½ dl

Stekt laksefilet

laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g

Brunet tyttebærsmør

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
rørte tyttebær
Rørte tyttebær
1 pakke
Smør (Melk)
2–3 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 673 kcal
  • Fett 37 g
  • Karbohydrater 53 g
  • Protein 32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag en fløyelsmyk potetmos av potetene, og server purren smørstekt til retten. Fisken kan også stekes i ovnen på 210 grader varmluft i omtrent 8 minutter.

  1. Purrepoteter: Skyll og kutt potetene i to. Kutt purren i to på langs, skyll den godt mellom lagene, og kutt den i omtrent 1 cm tykke skiver. Kok potetene i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.  
  2. Eple og rødkål: Skyll og kutt eplet i terninger. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rødkålen i omtrent 2 minutter. Ha i 1 ss eddik, ½ ss sukker og ½ dl vann, og stek rødkålen videre i 2 minutter. Vend inn eplet, og krydre med litt salt og pepper. Ha kålblandingen over i en skål og dekk den med aluminiumsfolie så den holder seg varm. 
  3. Stekt laksefilet: Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 1–2 minutter på den ene siden. Snu fisken, og krydre med salt og pepper.
  4. Brunet tyttebærsmør: Skrell og finhakk sjalottløken. Ha løken og 2–3 ss smør i en liten kjele, og varm opp på middels varme i 3–4 minutter, til smøret er lysebrunt og har en nøtteaktig lukt. Ta kjelen av platen, og pisk inn de rørte tyttebærene.    
  5. Purrepoteter, fortsettelse: Sil vannet av potetene når de er ferdigkokte. Ha purren og 1 ts smør i kjelen med potetene, og varm det hele opp på høy varme i omtrent 2 minutter, mens du vender det sammen. Krydre med salt og pepper.  
  6. Vel bekomme!