Posjert torsk med grønn ertekrem og ovnsbakte poteter, servert med smørstekt bacon og hasselnøtter

Smak av jul

Glutenfri

Posjert torsk med grønn ertekrem og ovnsbakte poteter, servert med smørstekt bacon og hasselnøtter

Ny oppskrift
Under 45 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hasselnøtter
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • vann
Poteter
350 g
Gulrøtter
400 g
Grønne erter
125 g
Melk
½–1 dl
(Melk, Laktose)
Smør
1 ss
(Melk)
Torskefilet
325 g
(Fisk)
Vann
1 l
Salt
½ ss
Sjalottløk
1 stk
Hasselnøtter
1 pakke
(Hasselnøtter)
Bacon
150 g
Smør
2 ss
(Melk)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
738 kcal
Fett:
33 g
Karbohydrater:
52 g
Protein:
57 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også steke fisken i en stekepanne med litt smør. Stek fisken da i omtrent 2 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Kok opp en kjele med omtrent 1 liter vann og ½ ss salt til fisken.
 Del potetene i to. Skrell og del gulrøttene i to på langs. Fordel potetene og gulrøttene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene og gulrøttene midt i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er møre. 
 Kok ertene i omtrent 2 minutter, eller til de er gjennomvarme. Sil vannet av ertene, og tilsett melken og 1 ss smør. Kjør det hele til en glatt krem med en stavmikser, eller i en blender. Smak til med salt.
 Skru av varmen på kjelen fra punkt 1, og ha fisken. La fisken trekke i vannet i 8–10 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk. 
 Skrell og finhakk sjalottløken. Grovhakk hasselnøttene. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og 2 ss smør. Stek baconet i 2–3 minutter, til det er lett gyllent. Ha i løken og hasselnøttene, og stek det hele videre i 2–3 minutter, til alt er gyllent.
Vel bekomme!