Bulgogi av kvernet storfe i hjertesalatwrap med limemarinert gulrot og rødkål, servert med chilimajones
Laktosefri

Bulgogi av kvernet storfe i hjertesalatwrap med limemarinert gulrot og rødkål, servert med chilimajones

4.24 (206)
Under 30 min
13 Ingredienser
Bulgogi betyr mat laget over åpen ild, og er en meget populær koreansk grillrett. Prøv denne friske og raske hverdagsvarianten.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • salt
  • sukker
Jasminris
125 g
Sjalottløk
1 stk
Kjøttdeig
300 g
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Teriyakisaus
1 pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Gulrot
1 stk
Lime
½ stk
Finsnittet rødkål
100 g
Sukker
1 ts
Olivenolje
½ ss
Hakkede peanøtter
½ pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Rød chili
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Chilimajones
½ pakke
(Egg, Sennep)
Lime
½ stk
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
874 kcal
Fett:
46 g
Karbohydrater:
73 g
Protein:
42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kutt salaten i strimler, og bland den sammen med de limemarinerte grønnsakene. Server bulgogien og resten av tilbehøret sammen med salaten.

Tilbered risen som anvist på pakken. 
 Skrell og kutt løken i skiver. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at det dannes en stekeskorpe. Hakk opp kjøttdeigen, og stek den videre i omtrent 3–4 minutter, til den er gjennomstekt. Ha i løken og sesamfrøene, og stek videre i omtrent 2 minutter, til løken er gyllen. Tilsett teriyakisausen, og la det hele småkoke i 3–5 minutter.
 Skrell og kutt gulroten i strimler på størrelse med fyrstikker, eller grovriv den på et rivjern. Ha saften fra halve limen i en liten bolle, og rør inn 1 ts sukker, ½ ss olivenolje og litt salt. Tilsett gulrotstrimlene og rødkålen, og bland alt godt sammen.
Skyll og kutt chilien i skiver. Kutt resten av limen i båter. Kutt bunnen av salaten, og skyll bladene i kaldt vann. Fyll salatbladene med risen og bulgogien, og topp med chilien og de limemarinerte grønnsakene. Server chilimajonesen, nøttene, resten av risen og limebåtene ved siden av.  
Vel bekomme!