Teriyakistekt laksedeig i hjertesalat med jasminris, frisk mangosalsa og sesamfrø
Laktosefri

Teriyakistekt laksedeig i hjertesalat med jasminris, frisk mangosalsa og sesamfrø

Ny oppskrift
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • soyasaus
  • sukker
Jasminris
125 g
Sjalottløk
½ stk
Mango
½ stk
Koriander
½ bunt
Lime
½ stk
Sukker
1 ts
Hjertesalat
1 stk
Kvernet laksefilet
300 g
(Fisk)
Teriyakisaus
100 g
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Lime
½ stk
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Soyasaus
2 ss
(Soya)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
658 kcal
Fett:
21 g
Karbohydrater:
76 g
Protein:
42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server chilimajones eller hakket rød chili til retten for ekstra smak.

 Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skrell og finhakk sjalottløken. Ha løken i en serveringsskål, og vend inn 1 ts sukker og saften fra den halve limen. La løken stå å trekke i et par minutter.
Skrell mangoen, og kutt fruktkjøttet i små terninger. Skyll og grovhakk korianderen. Bland korianderen og mangoen med løken, og smak til med salt og pepper.
 Plukk bladene av hjertesalaten, og skyll og tørk salatbladene.
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek laksedeigen i 2 minutter. Tilsett teriyakisausen, del laksedeigen i mindre biter med en stekespade, og stek videre i 2–3 minutter.   
 Kutt resten av limen i båter. Fyll hjertesalatbladene med risen, teriyakilaksen og mangosalsaen, og dryss over sesamfrøene. Server limebåtene og soyasausen til retten.  
Vel bekomme!