Laktosefri
Teriyakistekt laksedeig i hjertesalat med jasminris, frisk mangosalsa og sesamfrø
Ny oppskrift
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Fisk·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- soyasaus
- sukker
Jasminris
125 g
Sjalottløk
½ stk
Mango
½ stk
Koriander
½ bunt
Lime
½ stk
Sukker
1 ts
Hjertesalat
1 stk
Kvernet laksefilet
300 g
Teriyakisaus
100 g
Lime
½ stk
Sesamfrø
1 pakke
Soyasaus
2 ss
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 658 kcal
- Fett:
- 21 g
- Karbohydrater:
- 76 g
- Protein:
- 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server chilimajones eller hakket rød chili til retten for ekstra smak.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og finhakk sjalottløken. Ha løken i en serveringsskål, og vend inn 1 ts sukker og saften fra den halve limen. La løken stå å trekke i et par minutter.
Skrell mangoen, og kutt fruktkjøttet i små terninger. Skyll og grovhakk korianderen. Bland korianderen og mangoen med løken, og smak til med salt og pepper.
Plukk bladene av hjertesalaten, og skyll og tørk salatbladene.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek laksedeigen i 2 minutter. Tilsett teriyakisausen, del laksedeigen i mindre biter med en stekespade, og stek videre i 2–3 minutter.
Kutt resten av limen i båter. Fyll hjertesalatbladene med risen, teriyakilaksen og mangosalsaen, og dryss over sesamfrøene. Server limebåtene og soyasausen til retten.
Vel bekomme!