Glutenfri
Vegetar
Maistortillaer med chilistekt grønnkål og sellerirot, toppet med fetaost og salsa verde
Ny oppskrift
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Sellerirot
300 g
Kikerter
1 pakke
Chipotlemiks
½ pakke
Gul løk
½ stk
Grønnkål
100 g
Chiliflak
1 pakke
Maistortillaer
10 stk
Lime
1 stk
Fetaost
100 g
Srirachasaus
1 pakke
Salsa verde
½ pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 684 kcal
- Fett:
- 34 g
- Karbohydrater:
- 69 g
- Protein:
- 25 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp gjerne retten med fersk koriander og jalapeño.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell og kutt selleriroten i store terninger. Fordel selleriroten utover den ene siden av et stekebrett dekket med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Hell vannet av kikertene, og skyll de i kaldt vann. Fordel kikertene utover den andre siden av stekebrettet, og vend inn litt olje og chipotlemiksen. Stek selleriroten og kikertene midt i ovnen i 15–20 minutter.
Skrell og kutt løken i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 5–6 minutter, til den er gyllen. Ha i grønnkålen og ½ ts chiliflak. Stek det hele i omtrent 3 minutter. Bland inn den ovnsbakte selleriroten. Smak til med salt og pepper.
Pakk maistortillaene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 4–5 minutter før servering.
Kutt limen i båter. Fyll tortillaene med den chilistekte grønnkålen, selleriroten, kikertene, saft fra limen, fetaosten, srirachasausen og salsa verden.
Vel bekomme!