Maistortillaer med chilistekt grønnkål og sellerirot, toppet med fetaost og salsa verde
Glutenfri
Vegetar

Maistortillaer med chilistekt grønnkål og sellerirot, toppet med fetaost og salsa verde

Ny oppskrift
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Kikerter
1 pakke
Chipotlemiks
½ pakke
Gul løk
½ stk
Grønnkål
100 g
Chiliflak
1 pakke
Maistortillaer
10 stk
Lime
1 stk
Fetaost
100 g
(Melk, Laktose)
Srirachasaus
1 pakke
Salsa verde
½ pakke
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
684 kcal
Fett:
34 g
Karbohydrater:
69 g
Protein:
25 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp gjerne retten med fersk koriander og jalapeño.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skrell og kutt selleriroten i store terninger. Fordel selleriroten utover den ene siden av et stekebrett dekket med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Hell vannet av kikertene, og skyll de i kaldt vann. Fordel kikertene utover den andre siden av stekebrettet, og vend inn litt olje og chipotlemiksen. Stek selleriroten og kikertene midt i ovnen i 15–20 minutter.
 Skrell og kutt løken i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 5–6 minutter, til den er gyllen. Ha i grønnkålen og ½ ts chiliflak. Stek det hele i omtrent 3 minutter. Bland inn den ovnsbakte selleriroten. Smak til med salt og pepper.
 Pakk maistortillaene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 4–5 minutter før servering.
 Kutt limen i båter. Fyll tortillaene med den chilistekte grønnkålen, selleriroten, kikertene, saft fra limen, fetaosten, srirachasausen og salsa verden.
Vel bekomme!