Elgkarbonader
med stekt løk, tyttebærglasert pære, soppsaus og potetskiver med spinatNy oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
350 g
Spinat
50 g
Gul løk
1 stk
Elgkarbonader (inneholder svin)
360 g
Smør
1 ss
Pære
1 stk
Rørte tyttebær
1 pakke
Soppsaus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 672 kcal
- Fett:
- 31 g
- Karbohydrater:
- 68 g
- Protein:
- 32 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også varme elgekarbonadene i soppsausen etter at de er stekte.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i fire skiver. Skyll spinaten. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter.
Skrell og kutt løken i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løkskivene i omtrent 5 minutter, eller til de er myke og lett brunet. Krydre med salt og pepper. Ha løken i en serveringskål.
Ha 1 ss smør i stekepannen, og stek karbonadene på middels høy varme i omtrent 1 minutt på hver side. Stek karbonadene i 1–2 omganger. Ha karbonadene på stekebrettet med potetene. Bland spinaten med potetene når det gjenstår omtrent 3 minutter av potetenes steketid.
Skyll og kutt pæren i terninger. Varm opp stekepannen til høy varme, og ha i litt olje. Stek pæreterningene i 30 sekunder, og vend inn tyttebærene.
Varm opp sausen i en kjele på middels varme under omrøring.
Vel bekomme!