Elgkarbonader med stekt løk, tyttebærglasert pære, soppsaus og potetskiver med spinat

Elgkarbonader

med stekt løk, tyttebærglasert pære, soppsaus og potetskiver med spinat
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
350 g
Spinat
50 g
Gul løk
1 stk
Elgkarbonader (inneholder svin)
360 g
(Melk, Laktose)
Smør
1 ss
(Melk)
Pære
1 stk
Rørte tyttebær
1 pakke
Soppsaus
1 pakke
(Soya, Hvete, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
672 kcal
Fett:
31 g
Karbohydrater:
68 g
Protein:
32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også varme elgekarbonadene i soppsausen etter at de er stekte.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
 Skyll og kutt potetene i fire skiver. Skyll spinaten. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter.      
Skrell og kutt løken i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løkskivene i omtrent 5 minutter, eller til de er myke og lett brunet. Krydre med salt og pepper. Ha løken i en serveringskål.  
Ha 1 ss smør i stekepannen, og stek karbonadene på middels høy varme i omtrent 1 minutt på hver side. Stek karbonadene i 1–2 omganger. Ha karbonadene på stekebrettet med potetene. Bland spinaten med potetene når det gjenstår omtrent 3 minutter av potetenes steketid.
 Skyll og kutt pæren i terninger. Varm opp stekepannen til høy varme, og ha i litt olje. Stek pæreterningene i 30 sekunder, og vend inn tyttebærene. 
Varm opp sausen i en kjele på middels varme under omrøring.  
Vel bekomme!