Quesadillas med kylling og ost, servert med guacamole, hjemmelaget salsa og lime
Laktosefri

Quesadillas

med kylling og ost, servert med guacamole, hjemmelaget salsa og lime
Ny oppskrift
Under 45 min
17 Ingredienser
Varme quesadillas med saftig kylling og smeltet ost, toppet med hjemmelaget tomatsalsa, er meksikansk klassiker du kommer til å elske.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Hvete
    ·
  • Gluten
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Tomater
2 stk
Hvitløksfedd
½–1 stk
Rød chili
½ stk
Vårløk
½ pakke
Koriander
½ bunt
Lime
½ stk
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Rød chili
½ stk
Skivet kyllingfilet
300 g
Vårløk
½ pakke
Hvetetortillaer
4 stk
(Hvete, Gluten)
Tine revet ost
100 g
(Melk)
Koriander
½ bunt
Finsnittet rødkål
100 g
Lime
½ stk
Guacamole
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
881 kcal
Fett:
35 g
Karbohydrater:
79 g
Protein:
64 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk gjerne flere typer ost i quesadillaene hvis du har annen ost i kjøleskapet.

 Skyll og grovhakk tomatene. Ha tomatbitene i en sikt, og la den overflødige væsken renne av. Skrell og finhakk hvitløken og chilien. Skyll og finhakk hele vårløken og hele korianderen. Bland sammen tomatene, hvitløken, chilien, halvparten av vårløken og halvparten av korianderen. Smak til med litt av saften fra halve limen, salt og pepper.
 Skrell og finhakk løken, hvitløken og chilien. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 2 minutter. Tilsett løken, hvitløken, chilien og resten av vårløken. Stek det hele i 2–3 minutter til, og smak til med salt og pepper.
 Legg tortillalefsene på kjøkkenbenken, og fordel kyllingen på den ene halvdelen av hver av lefsene. Dryss over den revne osten, og topp med resten av korianderen. Brett den andre halvdelen av tortillaen over fyllet, og trykk quesadillaen sammen. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek hver av quesadillaene på begge sider i 3–4 minutter, til de er gylne og sprø.
 Bland sammen rødkålen, saften fra resten av limen, salt, pepper og litt olje i en serveringsskål.
Kutt hver av quesadillaene i 4 stykker. Kutt eventuelle rester av limen fra punkt 1 i båter, og server limebåtene og guacamolen til retten.
Vel bekomme!