Quesadillas med kylling og ost, servert med guacamole, hjemmelaget salsa og lime
35-45

Quesadillas med kylling og ost, servert med guacamole, hjemmelaget salsa og lime

Varme quesadillas med saftig kylling og smeltet ost, toppet med hjemmelaget tomatsalsa, er meksikansk klassiker du kommer til å elske.

Ingredienser

Allergener
  • Hvete,
  • gluten,
  • melk

Basisvarer

  • salt
  • pepper
  • olje

Hjemmelaget salsa

tomater
Tomater
2 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
½–1 stk
rød chili
Rød chili
½ stk
vårløk
Vårløk
½ pakke
koriander
Koriander
½ bunt
lime
Lime
½ stk

Quesadillas

gul løk
Gul løk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
rød chili
Rød chili
½ stk
skivet kyllingfilet
Skivet kyllingfilet
300 g
vårløk
Vårløk
½ pakke
Hvetetortillaer (Hvete, Gluten)
4 stk
Tine revet ost
Tine revet ost (Melk)
100 g
koriander
Koriander
½ bunt

Marinert rødkål

finsnittet rødkål
Finsnittet rødkål
100 g
lime
Lime
½ stk

Tilbehør

guacamole
Guacamole
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 895 kcal
  • Fett 33 g
  • Karbohydrater 80 g
  • Protein 69 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk gjerne flere typer ost i quesadillaene hvis du har annen ost i kjøleskapet.

  1. Hjemmelaget salsa: Skyll og grovhakk tomatene. Ha tomatbitene i en sikt, og la den overflødige væsken renne av. Skrell og finhakk hvitløken og chilien. Skyll og finhakk hele vårløken og hele korianderen. Bland sammen tomatene, hvitløken, chilien, halvparten av vårløken og halvparten av korianderen. Smak til med litt av saften fra halve limen, salt og pepper.
  2. QuesadillasSkrell og finhakk løken, hvitløken og chilien. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 2 minutter. Tilsett løken, hvitløken, chilien og resten av vårløken. Stek det hele i 2–3 minutter til, og smak til med salt og pepper.
  3. Quesadillas, fortsettelse: Legg tortillalefsene på kjøkkenbenken, og fordel kyllingen på den ene halvdelen av hver av lefsene. Dryss over den revne osten, og topp med resten av korianderen. Brett den andre halvdelen av tortillaen over fyllet, og trykk quesadillaen sammen. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek hver av quesadillaene på begge sider i 3–4 minutter, til de er gylne og sprø.
  4. Marinert rødkål: Bland sammen rødkålen, saften fra resten av limen, salt, pepper og litt olje i en serveringsskål.
  5. Tilbehør: Kutt hver av quesadillaene i 4 stykker. Kutt eventuelle rester av limen fra punkt 1 i båter, og server limebåtene og guacamolen til retten.