Helstekt svinefilet med ovnsbakte rotgrønnsaker, fullkornsris og teriyakisaus
35-45
Laktosefri

Helstekt svinefilet med ovnsbakte rotgrønnsaker, fullkornsris og teriyakisaus

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • salt
  • pepper
  • olje

Ovnsbakte grønnsaker

gulrøtter
Gulrøtter
400 g
pastinakk
Pastinakk
1 stk
rødbete
Rødbete
1 stk
rødløk
Rødløk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk

Helstekt svinefilet

filetstykke av svin
Filetstykke av svin
300 g

Fullkornsris

fullkornsris
Fullkornsris
135 g

Teriyakisaus

teriyakisaus
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 600 kcal
  • Fett 7 g
  • Karbohydrater 88 g
  • Protein 47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rødbete gir fra seg mye farge, så bruk gjerne hansker og et kjøkkenforkle slik at du unngår søl. Sett et steketermometer i kjøttet om du har, og stek det i ovnen til kjernetemperaturen er omtrent 64 grader.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Ovnsbakte grønnsaker: Skrell og kutt gulrøttene, pastinakken og rødbeten i jevnstore biter. Skrell og kutt rødløken i båter. Skrell og grovhakk hvitløken. Ha grønnsakene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til de er møre.
  3. Helstekt svinefilet: Krydre kjøttet med litt salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2 minutter på hver side. Legg det over i en ildfast form, eller i formen med grønnsakene. Stek kjøttet i ovnen i 14–18 minutter. Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile i 5–10 minutter. Skjær kjøttet i tynne skiver før servering.
  4. Fullkornsris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  5. Teriyakisaus: Varm opp teriyakisausen i en liten kjele på middels varme under omrøring.
  6. God middag!