Nektarinsalat med fetaost, avokado og syrlig mynteolje, servert med nystekt nanbrød
20-30
Vegetar

Nektarinsalat med fetaost, avokado og syrlig mynteolje, servert med nystekt nanbrød

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • rug,
  • melk

Basisvarer

  • olivenolje
  • honning

Couscous

couscous
Couscous (Hvete)
62 g
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke

Nektarinsalat

hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
nektarin
Nektarin
1 stk
tomat
Tomat
1 stk
avokado
Avokado
1 stk
fetaost
Fetaost (Melk, Laktose)
50 g

Mynteolje

mynte
Mynte
1 bunt
lime
Lime
1 stk
Olivenolje
½ dl
Honning
1 ss

Nanbrød

nanbrød
Nanbrød (Hvete, Rug)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 933 kcal
  • Fett 47 g
  • Karbohydrater 104 g
  • Protein 23 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kutt gjerne avkadoen i båter, og grill nektarin- og avokadobåtene på grillen for ekstra god smak. Nanbrødene kan også varmes på grillen. Honningen kan sløyfes eller byttes med sukker.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader.
  2. Couscous: Tilbered couscousen som anvist på pakken, men ha grønnsaksbuljongen i kokevannet.
  3. Nektarinsalat: Kutt bunnen av hjertesalaten. Skyll, tørk og del salatbladene i grove biter. Skyll og del nektarinen og tomaten i båter. Del avokadoen i to og fjern steinen. Skrell og del avokadoen i skiver.
  4. Mynteolje: Skyll, tørk og finhakk mynten. Bland sammen mynten, ½ dl olivenolje og 1 ss honning, og smak til med saften fra limen. Kjør mynteoljen glatt med en stavmikser eller i en blender. 
  5. Nanbrød: Tilbered nanbrødene som anvist på pakken.
  6. Nektarinsalat, fortsettelse: Vend den ferdigkokte couscousen inn i nektarinsalaten, og smuldre fetaosten over. Topp salaten med mynteoljen, og server nanbrødene til retten.