Glutenfri
Kjøttkaker i brunsaus
med stuede gulrøtter og kål, servert med kokte poteter og rørte tyttebær3.99 (321)
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Småpoteter
300 g
Kjøttkaker
390 g
Brun saus
1 pakke
Gulrøtter
2 stk
Finsnittet hodekål
150 g
Bechamelsaus
250 g
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 843 kcal
- Fett:
- 43 g
- Karbohydrater:
- 79 g
- Protein:
- 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Ha potetene i en kjele, og dekk dem med lettsaltet vann. Kok opp under lokk, og la potetene småkoke på lav varme i 15–18 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttkakene i omtrent 2 minutter på hver side, eller til de har fått en jevn stekeskorpe. Hell sausen over kjøttkakene, og la det småkoke i 1–2 minutter. Skru ned til lav varme, og la kjøttkakene trekke i sausen i 5–10 minutter.
Kok opp lettsaltet vann i en kjele.Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Kok gulrøttene og kålen i 2–3 minutter, og sil av vannet. Ha grønnsakene tilbake i kjelen, og vend inn ønsket mengde av bechamelsausen. Varm opp, og smak til med salt og pepper.
Server de rørte tyttebærene til retten.
Vel bekomme!