Kjøttkaker i brun saus med stuede gulrøtter og kål, servert med kokte poteter og rørte tyttebær
Glutenfri

Kjøttkaker i brunsaus

med stuede gulrøtter og kål, servert med kokte poteter og rørte tyttebær
3.99 (321)
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Småpoteter
300 g
Kjøttkaker
390 g
(Melk, Laktose)
Brun saus
1 pakke
(Melk, Laktose)
Gulrøtter
2 stk
Finsnittet hodekål
150 g
Bechamelsaus
250 g
(Melk, Laktose)
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
843 kcal
Fett:
43 g
Karbohydrater:
79 g
Protein:
35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

 Ha potetene i en kjele, og dekk dem med lettsaltet vann. Kok opp under lokk, og la potetene småkoke på lav varme i 15–18 minutter, eller til de er gjennomkokte.  
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttkakene i omtrent 2 minutter på hver side, eller til de har fått en jevn stekeskorpe. Hell sausen over kjøttkakene, og la det småkoke i 1–2 minutter. Skru ned til lav varme, og la kjøttkakene trekke i sausen i 5–10 minutter. 
 Kok opp lettsaltet vann i en kjele.Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Kok gulrøttene og kålen i 2–3 minutter, og sil av vannet. Ha grønnsakene tilbake i kjelen, og vend inn ønsket mengde av bechamelsausen. Varm opp, og smak til med salt og pepper. 
Server de rørte tyttebærene til retten. 
Vel bekomme!