Kyllinggyros i pitabrød, servert med syltet rødløk og tzatziki
15-20

Kyllinggyros i pitabrød, servert med syltet rødløk og tzatziki

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • hvete,
  • rug,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
  • sukker
  • salt
  • pepper
  • olje

Lettsyltet rødløk

rødløk
Rødløk
1 stk
Vann
½ dl
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss

Grønnsaker

rød paprika
Rød paprika
½–1 stk
agurk
Agurk
½ stk
hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
maiskorn
Maiskorn
1 pakke

Pitabrød

fullkornspita
Fullkornspita (Hvete, Rug)
4 stk

Tzatziki

agurk
Agurk
½ stk
yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
persillade
Persillade (Sulfitt)
1 pakke

Kyllinggyros

kyllinggyros
Kyllinggyros
300 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 914 kcal
  • Fett 37 g
  • Karbohydrater 98 g
  • Protein 48 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend inn 2 ss rømme eller crème fraîche når du steker kjøttet for et ekstra saftig resultat.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Lettsyltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i to på langs, og så i tynne skiver. Kok opp ½ dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Vend inn løkskivene, og la løken trekke i laken frem til servering.
  3. Grønnsaker: Skyll og kutt paprikaen og den halve agurken i terninger. Skyll og kutt salaten i strimler. Sil laken av maiskornene. Ha paprikaen, agurken, salaten og maisen i hver sin serveringsskål.
  4. Pitabrød: Fukt pitabrødene, og stek dem i ovnen i 4–6 minutter før servering.
  5. Tzatziki: Skyll og grovriv resten av agurken på et rivjern. Klem ut vannet av agurken med hendene. Bland agurken, yoghurten og kryddermiksen i en skål. Smak til med salt og pepper. 
  6. Kyllinggyros: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter, eller til det er gjennomstekt. 
  7. Servering: Fyll pitabrødene med den lettsyltede rødløken, kjøttet, grønnsakene og tzatzikien.