Spicy kylling med grønnsaks- og linsesalat, servert med appelsindressing med frisk koriander
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Spicy kylling med grønnsaks- og linsesalat, servert med appelsindressing med frisk koriander

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt

Basisvarer

  • olivenolje
  • sukker
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Grønnsaks- og linsesalat

squash
Squash
½–1 stk
rød paprika
Rød paprika
½–1 stk
rødløk
Rødløk
1 stk
grønne linser
Grønne linser
125 g
koriander
Koriander
½ bunt

Appelsindressing med frisk koriander

appelsin
Appelsin
1 stk
rød chili
Rød chili
1 stk
sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
sitron
Sitron
½ stk
koriander
Koriander
½ bunt
Olivenolje
½ dl
Sukker
½ ts

Spicy kylling

skivet kyllingfilet
Skivet kyllingfilet
300 g
mexican BBQ
Mexican BBQ (Sulfitt)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 680 kcal
  • Fett 27 g
  • Karbohydrater 50 g
  • Protein 60 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du ønsker å forenkle tilberedningen av denne retten, kan kyllingen krydres med kryddermiksen, og stekes i ovnen sammen med grønnsakene.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Grønnsaks- og linsesalat: Skyll og rens squashen og paprikaen, og skrell løken. Kutt squashen, paprikaen og løken i jevnstore biter. Ha grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter.  
  3. Grønne linser: Tilbered linsene som anvist på pakken.
  4. Appelsindressing med frisk koriander: Skyll appelsinen og chilien. Skrell og finhakk løken. Finriv skallet fra halve appelsinen på et rivjern (bare det gule), og finhakk chilien. Ha løken, appelsinskallet, chilien og ½ ts sukker i en liten skål, og klem over saften fra appelsinen og halve sitronen. Skyll, tørk og grovhakk all korianderen, og ha halvparten av korianderen og ½ dl olivenolje i skålen med de andre ingrediensene. Bland det hele godt sammen, og smak til med salt og pepper. 
  5. Grønnsaks- og linsesalat, fortsettelse: Skyll linsene i kaldt vann, og ha dem i en sikt. Ta ut grønnsakene fra ovnen, og vend inn linsene og resten av korianderen, og stek det hele videre i ovnen i 3 minutter.   
  6. Spicy kylling: Varm opp en stekepanne til høy varme, og stek kyllingen i 2 minutter på hver side. Krydre med salt og det meksikansk grillkrydderet. 
  7. Servering: Server kyllingen med linsesalaten og appelsindressingen.