Laktosefri
Glutenfri
Pannestekt seifilet med grønnkålspoteter, dillstekte rotgrønnsaker og rødvinssaus
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
 - Melk
 
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
 - olje
 - pepper
 - salt
 - smør
 
Poteter
350 g
Strimlet grønnkål
50 g
Gulrøtter
2 stk
Kålrot
300 g
Dill
½ bunt
Smør
½ ss
Rødvinssaus
1 pakke
Seifilet
325 g
Dill
½ bunt
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
 - 486 kcal
 - Fett:
 - 17 g
 - Karbohydrater:
 - 48 g
 - Protein:
 - 34 g
 
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rotgrønnsakene kan stekes i ovnen sammen med potetene hvis du ønsker en enklere tilberedning.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
 Skyll og kutt potetene i skiver. Ha potetskivene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter. 
 Skrell og kutt gulrøttene og kålroten i jevnstore terninger. Skyll og tørk dillen, og grovhakk halvparten. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rotgrønnsaksterningene i omtrent 15 minutter. Vend inn den grovhakkede dillen og ½ ss smør mot slutten av steketiden, og krydre med salt og pepper.   
 Ha sausen i en liten kjele, og varm den opp på middels varme.  
 Ta ut potetene fra ovnen, og vend inn grønnkålstrimlene. Stek potetene og grønnkålen videre i ovnen i omtrent 5 minutter. 
 Skyll og tørk fisken, og krydre den med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side.
 Plukk resten av dillen fra stilkene, og pynt retten med dillen ved servering.
Vel bekomme!
