Marrokkansk lammegryte i krydret tomatsaus med bulgur, tranebær og mandler
30-45
Laktosefri

Marrokkansk lammegryte i krydret tomatsaus med bulgur, tranebær og mandler

Søte smaker, aromatiske kryddere og gode råvarer kjennetegner det populære, marokkanske kjøkkenet. Her får du alt dette i én rett.

Ingredienser

Allergener
  • Hvete,
  • mandler,
  • nøtter

Basisvarer

  • olivenolje
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper

Marokkansk lammegryte

honning
Honning
1 pakke
røkt chilimix
Røkt chilimix
⅓ pakke
mørkokt lammebog
Mørkokt lammebog
500 g
rødløk
Rødløk
1 stk
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
tomatpuré
Tomatpuré
1 pakke
hønsebuljong
Hønsebuljong
1 pakke
tyrkisk krydder
Tyrkisk krydder
½ pakke
Olivenolje
2 ss
Vann
4 dl

Bulgur med tranebær

bulgur
Bulgur (Hvete)
125 g
tyrkisk krydder
Tyrkisk krydder
½ pakke
tranebær
Tranebær
½ pakke

Tilbehør

mynte
Mynte
1 bunt
mandelskiver
Mandelskiver (Mandler, Nøtter)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 876 kcal
  • Fett 45 g
  • Karbohydrater 68 g
  • Protein 50 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rist mandelskivene i en tørr og middels varm stekepanne, til de får litt farge. Hvis du har sitron hjemme, er det godt å presse litt sitronsaft over retten. En spiseskje smør er godt i bulguren!

  1. Marokkansk lammegryte, forberedelse: Bland honningen, 2 ss olivenolje og ⅓ pakke av chilikrydderet til en marinade i en skål. Bland kjøttet med marinaden på en tallerken. Skrell og finhakk rødløken. Skrell og kutt gulrøttene i terninger. 
  2. Marokkansk lammegryte: Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet, løken og gulrøttene i 2 minutter.  
  3. Marokkansk lammegryte, fortsettelse: Tilsett tomatpuréen, hønsebuljongen, det tyrkiske krydderet og 4 dl vann. Kok opp, og la gryten småkoke under lokk på middels lav varme i 20 minutter. Rør om underveis, så gryten ikke svir seg. Ta av lokket, og kok gryten uten lokk i 5 minutter til. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer chilikrydder. 
  4. Bulgur med tranebær: Tilbered bulguren som anvist på pakken, men tilsett det tyrkiske krydderet i kokevannet. Vend inn tranebærene når bulguren er ferdigkokt.  
  5. Tilbehør: Skyll, rist og grovhakk mynten. Topp retten med mandelskivene og mynten.
  6. God middag!