20-30
Laktosefri
Glutenfri
Sitruskrydret torskefilet med hvitløkspoteter, glaserte gulrøtter og eple- og dillvinaigrette
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sulfitt,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- smør
- olivenolje
- sukker
- salt
- pepper
- olje
Hvitløkspoteter
Poteter
350 g
Hvitløksfedd
½ stk
Smør (Melk)
½ ss
Eple- og dillvinaigrette
Sjalottløk
½ stk
Norsk eple
½ stk
Dill
½ bunt
Lime
½ stk
Olivenolje
½ dl
Glaserte gulrøtter
Gulrøtter
400 g
Sukker
1 ts
Smør (Melk)
½ ss
Sitruskrydret torskefilet
Torskefilet (Fisk)
325 g
Sitruskrydder (Sulfitt)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 588 kcal
- Fett 28 g
- Karbohydrater 48 g
- Protein 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også steke fisken og gulrøttene i ovnen på 210 grader varmluft i omtrent 12 minutter, hvis du ønsker å forenkle oppskriften.
- Hvitløkspoteter: Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Eple- og dillvinaigrette: Skrell og finhakk sjalottløken. Skyll eplet og dillen. Kutt eplene i små terninger, og grovhakk dillen. Bland løken, epleterningene og dillen i en serveringsskål, og vend inn ½ dl olivenolje og saften fra limen. Smak til med salt og pepper.
- Glaserte gulrøtter: Skrell og kutt gulrøttene i staver. Kok gulrotstavene i lettsaltet vann i omtrent 5 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Sitruskrydret torskefilet: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 2 minutter på hver side. Skru av varmen, krydre fisken med sitruskrydderet, og la fisken hvile i stekepannen frem til servering.
- Glaserte gulrøtter, fortsettelse: Sil vannet av gulrøttene, og ha dem tilbake i kjelen. Bland inn 1 ts sukker og ½ ss smør, og varm opp på middels varme under omrøring, til sukkeret har smeltet. Pass på at alle sidene av gulrøttene blir blandet inn i sukkeret og smøret, slik at de blir glaserte. Krydre med litt salt og pepper.
- Hvitløkspoteter, fortsettelse: Sil vannet av potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen i 2 minutter. Skrell og knus hvitløken med den flate siden av en kniv. Ha ½ ss smør og hvitløken i kjelen med potetene, og stek potetene på middels varme i 2–3 minutter. Krydre med salt og pepper.
- Vel bekomme!