Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- vann
- olje
- aluminiumsfolie (kan sløyfes)
- pepper
- salt
Tacokjøttdeig
Kjøttdeig
300 g
Tacokrydder
½ pakke
Vann
½ dl
Grønnsaker og tilbehør
Hjertesalat
1 stk
Mango
½–1 stk
Maiskorn
½–1 pakke
Rødløk
½–1 stk
Tomatsalsa
100 g
Tortillalefser
Tortillalefser (Hvete)
4 stk
Guacamole
Hvitløksfedd
1 stk
Guacamole
1 pakke
Lettrømme (Melk, Laktose)
75–150 g
Lime
½–1 stk
Chiliflak
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 1044 kcal
- Fett 49 g
- Karbohydrater 103 g
- Protein 48 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Taco kan varieres i det uendelige. Prøv deg frem med ulike grønnsaker, frukter og sauser du har liggende.
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Tacokjøttdeig: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den til den er gjennomstekt. Bland inn tacokrydderet og ½ dl vann, og la det hele småkoke til krydderet har kokt inn i kjøttet.
- Grønnsaker og tilbehør: Kutt enden av hjertesalaten, skyll bladene i kaldt vann, og kutt dem i strimler. Skrell og kutt mangoen i terninger. Skrell og finhakk rødløken. Sil laken av maisen. Ha grønnsakene i hver sin serveringsskål.
- Tortillalefser: Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i omtrent 10 minutter.
- Guacamole: Skrell og finhakk hvitløken. Bland sammen guacamolen og rømmen i en skål, og smak til med hvitløken, saft fra limen, salt, pepper og ønsket mengde av chiliflakene.
- Tilbehør: Server tomatsalsaen til retten.