Storfeburgere med ost, syltet rødløk, barbecueaioli og ovnsbakte søtpotet- og pastinakkstaver
30-45

Storfeburgere med ost, syltet rødløk, barbecueaioli og ovnsbakte søtpotet- og pastinakkstaver

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • sukker
  • vann
  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)

Ovnsbakte søtpotet- og pastinakkstaver

søtpotet
Søtpotet
1 stk
pastinakk
Pastinakk
1 stk

Syltet rødløk

rødløk
Rødløk
1 stk
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Sukker
2 ss
Vann
1 dl

Grønnsaker

hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
tomat
Tomat
1 stk

Hamburgere

homestyleburgere
Homestyleburgere
300 g
skivet Norvegia
Skivet Norvegia (Melk)
1 pakke

Hamburgerbrød

brioche-hamburgerbrød
Brioche-hamburgerbrød (Egg, Hvete, Melk, Laktose)
1 pakke

Barbecueaioli

barbecuesaus
Barbecuesaus
75 g
aioli
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
75 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1052 kcal
  • Fett 64 g
  • Karbohydrater 77 g
  • Protein 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk gjerne blåskimmelost eller en annen ost du liker på burgeren.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
  2. Ovnsbakte søtpotet- og pastinakkstaver: Skrell og kutt søtpoteten og pastinakken i staver. Fordel stavene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre. 
  3. Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Ha 2 ss eddik, 2 ss sukker og 1 dl vann i en kjele, og kok opp. Ta kjelen av varmen, og ha i løken. La løken trekke i laken frem til servering.
  4. Grønnsaker: Kutt enden av hjertesalaten, skyll bladene i kaldt vann, og tørk dem lett. Skyll og kutt tomaten i skiver. Legg grønnsakene på et fat, eller i hver sin serveringsskål. 
  5. Hamburgere: Krydre hamburgerne med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hamburgerne i 3–4 minutter på hver side. Legg en osteskive på hver av hamburgerne når det gjenstår omtrent 1 minutt av steketiden, og stek videre til osten har smeltet. Du kan også legge hamburgerne på et stekebrett, og la osten smelte i ovnen. La dem hvile i et par minutter før servering.
  6. Hamburgerbrød: Varm brioche-hamburgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering.
  7. Barbecueaioli: Bland sammen barbecuesausen og aiolien i en serveringsskål. Server det for seg hvis du heller vil det.