Laktosefri
Glutenfri
Vegetar
Soppyakiniku med sesamstekt brokkoli og erter, servert med speilegg og villris
Ny oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Sennep·
- Soya
Basisvarer:
- Hvitvinseddik
- olje
- pepper
- salt
- soyasaus
- sukker
- vann
Villrisblanding
125 g
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Aromasopp
200 g
Sjalottløk
1 stk
Sukker
1 ss
Hvitvinseddik
1 ss
Vann
¼ dl
Soyasaus
½ dl
Brokkoli
½–1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Sesamfrø
1 pakke
Grønne erter
1 pakke
Lime
½ stk
Egg
2 stk
Vårløk
½–1 pakke
Chilimajones
⅓ pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 629 kcal
- Fett:
- 26 g
- Karbohydrater:
- 75 g
- Protein:
- 23 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk gjerne saltredusert soyasaus.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Ha ingefærblandingen i en liten kjele med 1 ss sukker, 1 ss hvitvinseddik, ¼ dl vann og ½ dl soyasaus, og kok det hele i 2–3 minutter.
Del brokkolien i mindre buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek brokkolien og sesamfrøene i omtrent 3 minutter. Ha i ertene og hvitløken, og stek videre et par minutter. Ha det hele over på en tallerken, og krydre med litt salt og pepper.
Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver. Skrell og finhakk sjalottløken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i 3–4 minutter, eller til den er gyllen. Ha i sjalottløken, og stek videre i omtrent 1 minutt. Vend inn yakinikusausen. Skru ned til lav varme, og la soppyakinikuen trekke til resten av retten er klar.
Varm opp en ny stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Knekk eggene forsiktig i stekepannen, og stek dem i omtrent 5 minutter, eller til eggehviten har stivnet. Krydre med litt salt og pepper.
Skyll og del vårløken i tynne skiver. Topp retten med vårløken og chilimajonesen ved servering.
Vel bekomme!