Koreanske barbecue-kyllingvinger med knust agurksalat, chilikremet coleslaw og jasminris
20-30
Laktosefri

Koreanske barbecue-kyllingvinger med knust agurksalat, chilikremet coleslaw og jasminris

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • egg,
  • sennep,
  • fisk,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • sukker
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Koreanske barbecue-kyllingvinger

konfiterte kyllingvinger med koreansk barbecue
Konfiterte kyllingvinger med koreansk barbecue
650 g
vårløk
Vårløk
½ pakke
soya- og ingefærsaus
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
½ pakke
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke

Jasminris

jasminris
Jasminris
125 g

Knust agurksalat

agurk
Agurk
½–1 stk
chiliflak
Chiliflak
½ pakke
sesam- og chilisaus
Sesam- og chilisaus (Fisk, Soya, Sesamfrø, Hvete)
½ pakke
koriander
Koriander
1 bunt
Sukker
½ ts

Chilikremet coleslaw

finsnittet rødkål
Finsnittet rødkål
100 g
chilimajones
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
lime
Lime
½ stk

Tilbehør

lime
Lime
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1050 kcal
  • Fett 64 g
  • Karbohydrater 72 g
  • Protein 45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også servere chilimajonesen ved siden av, hvis du foretrekker det.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Koreanske barbecue-kyllingvinger: Fordel kyllingvingene utover et stekebrett med bakepapir. Stek kyllingvingene i ovnen i 12–15 min, eller til de er gjennomvarme.
  3. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  4. Knust agurksalat: Skyll og del agurken i to på langs. Legg agurken på skjærefjølen med skallet opp. Legg flatsiden av kniven mot skallet, og bank til med den andre hånda så agurken sprekker opp og knuses lett.
  5. Knust agurksalat, fortsettelse: Kutt agurken i grove biter, og ha den i en skål. Rør inn ½ ts sukker, chiliflakene og sesam- og chilisausen. La agurken stå og marinere til resten av retten er klar. Skyll og grovhakk korianderen, og bland den inn i agurksalaten før servering.
  6. Chilikremet coleslaw: Bland den finsnittede rødkålen og chilimajonesen i en bolle. Smak til med saften fra den halve limen, salt og pepper.
  7. Koreanske barbecue-kyllingvinger, fortsettelse: Skyll og kutt vårløken i skiver. Ta kyllingvingene ut av ovnen når de er ferdigstekte, og vend inn soya- og ingefærsausen. Topp kyllingvingene med vårløken og sesamfrøene.
  8. Tilbehør: Kutt resten av limen i båter, og server limebåtene til retten.