Elgkarbonader i aromasoppsaus med ovnsbakte jordskokker, potetmos og tyttebær
20-30

Elgkarbonader i aromasoppsaus med ovnsbakte jordskokker, potetmos og tyttebær

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • hvetemel
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje

Potetmos

poteter
Poteter
350 g
helmelk
Helmelk (Melk, Laktose)
1 dl
Smør (Melk)
½ ss

Ovnsbakte jordskokker

jordskokker
Jordskokker
250 g

Elgkarbonader i aromasoppsaus

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
aromasopp
Aromasopp
100 g
elgkarbonader
Elgkarbonader (Melk, Laktose)
360 g
helmelk
Helmelk (Melk, Laktose)
3 dl
oksebuljong
Oksebuljong
1 pakke
Smør (Melk)
1 ss
Hvetemel (Hvete)
½ ss

Tilbehør

rørte tyttebær
Rørte tyttebær
60 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 797 kcal
  • Fett 35 g
  • Karbohydrater 80 g
  • Protein 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha et par knuste einerbær eller timian i sausen for ekstra smak.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Potetmos: Skrell potetene hvis du vil, og kok dem i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.  
  3. Ovnsbakte jordskokker: Skyll jordskokkene godt, eller skrell dem, og kutt dem i like store biter. Fordel jordskokkene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek jordskokkene midt i ovnen i omtrent 25 minutter.  
  4. Elgkarbonader i aromasoppsaus: Skrell og finhakk sjalottløken. Børst soppen fri for jord, og kutt den i fire. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek karbonadene i 2–3 minutter, og legg dem over på en tallerken. Stek løken og soppen i 1 ss smør i 3–4 minutter, og dryss over ½ ss hvetemel. 
  5. Elgkarbonader i aromasoppsaus, fortsettelse: Spe på med 3 dl melk under omrøring. Ha i oksebuljongen, og smak til med salt og pepper. Ha karbonadene over i sausen, og la det hele småkoke på lav varme til resten av retten er ferdig.    
  6. Potetmos, fortsettelse: Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene med ½ ss smør. Spe på med omtrent 1 dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper. 
  7. Tilbehør: Server tyttebærene til retten.