Krydderstekt kyllingbryst med spinat- og søtpotetsalat, appelsin, valnøtter og sennepsvinaigrette
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Krydderstekt kyllingbryst med spinat- og søtpotetsalat, appelsin, valnøtter og sennepsvinaigrette

Her møter søtpotet stekt kylling, får selskap av appelsin, og lager en fest i ganen. Topp det hele med valnøtter for en komplett smaksopplevelse.

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • sennep,
  • valnøtter

Basisvarer

  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Spinat- og søtpotetsalat

søtpoteter
Søtpoteter
2 stk
sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
appelsin
Appelsin
1 stk
spinat
Spinat
100 g

Krydderstekt kyllingbryst

kyllingbryst med skinn
Kyllingbryst med skinn
300 g
persillade
Persillade (Sulfitt)
1 pakke

Til servering

valnøtter
Valnøtter (Valnøtter)
1 pakke
sennepsvinaigrette
Sennepsvinaigrette (Sulfitt, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 637 kcal
  • Fett 25 g
  • Karbohydrater 61 g
  • Protein 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du rister valnøttene litt i en tørr stekepanne, blir de sprøere og får en enda bedre smak.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
  2. Ovnsbakte søtpoteter: Skrell og kutt søtpotetene i to på langs, og så i 2 cm tykke skiver. Fordel søtpotetskivene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek søtpotetene midt i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til de er gjennomstekte. 
  3. Krydderstekt kyllingbryst: Krydre kyllingen med kryddermiksen, litt salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter på hver side, eller til den er gyllen. 
  4. Krydderstekt kyllingbryst, fortsettelse: Legg kyllingen på stekebrettet med søtpotetene når det gjenstår omtrent 10 minutter av søtpotetenes steketid. La kyllingen hvile i omtrent 3 minutter, før du skjærer den i skiver.  
  5. Spinat- og søtpotetsalat: Skrell og kutt sjalottløken i tynne skiver. Skrell og kutt appelsinen i store biter. Skyll og tørk spinaten. Bland spinaten med de ovnsbakte søtpotetene. Fordel søtpotetblandingen, appelsinbitene og løkskivene på et serveringsfat. 
  6. Servering: Grovknus valnøttene med den flate siden av en kniv (se tips). Fordel kyllingen oppå spinat- og søtpotetsalaten, og drypp over litt av sennepsvinaigretten. Dryss over de knuste valnøttene.