Meksikanske fiskepinner med ovnsbakte poteter, kremet maissalat og ingefærstekt brokkoli
15-20

Meksikanske fiskepinner med ovnsbakte poteter, kremet maissalat og ingefærstekt brokkoli

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Meksikanske fiskepinner og ovnsbakte poteter

poteter
Poteter
350 g
meksikanske fiskepinner
Meksikanske fiskepinner (Fisk, Hvete)
400 g

Kremet maissalat

mais
Mais
1 pakke
lett crème fraîche
Lett crème fraîche (Melk, Laktose)
½–1 pakke
lime
Lime
½ stk

Ingefærstekt brokkoli

ingefær
Ingefær
1 bit
brokkoli
Brokkoli
1 stk
Smør (Melk)
1 ts

Tilbehør

lime
Lime
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 782 kcal
  • Fett 35 g
  • Karbohydrater 83 g
  • Protein 33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt finhakket vårløk eller koriander i mais- og ertesalaten.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
  2. Meksikanske fiskepinner og ovnsbakte poteter: Skyll og kutt potetene i fire. Fordel potetene utover den ene siden av et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 18–20 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. Fordel fiskepinnene utover den andre siden av stekebrettet når det gjenstår 12 minutter av potetenes steketid, og stek dem ferdig med potetene.
  3. Kremet maissalat: Sil laken av maisen. Ha maisen over i en serveringsskål, og vend inn crème fraîchen. Smak til med saften fra den halve limen, salt og pepper.
  4. Ingefærstekt brokkoli: Skrell og finriv ingefæren på et rivjern. Kutt brokkolien i buketter. Skrell og kutt brokkolistilken i skiver.
  5. Ingefærstekt brokkoli, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje og 1 ts smør. Stek brokkolien i 4–5 minutter, til den er gyllen. Skru ned til middels høy varme, og bland inn ønsket mengde av ingefæren. Stek det hele videre i 30 sekunder. Smak til med salt.
  6. Tilbehør: Kutt resten av limen i båter, og server limebåtene til retten.