Kormagryte med kjøttdeig og basmatiris, servert med epleraita
15-20
Glutenfri

Kormagryte med kjøttdeig og basmatiris, servert med epleraita

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sennep,
  • mandler,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper

Basmatiris

basmatiris
Basmatiris
125 g

Kormagryte

gulrot
Gulrot
1 stk
gul løk
Gul løk
1 stk
kjøttdeig
Kjøttdeig
300 g
kormapaste
Kormapaste (Sennep, Mandler)
½–1 glass
kokosmelk
Kokosmelk
1 liten boks
erter
Erter
125 g
Vann
½ dl

Epleraita

norsk eple
Norsk eple
1 stk
raita
Raita (Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 874 kcal
  • Fett 44 g
  • Karbohydrater 77 g
  • Protein 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også lage sausen uten å ha i kjøttdeigen, og heller servere kjøttdeigen og kormasausen hver for seg.

  1. Basmatiris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Kormagryte, forberedelse: Skrell og grovriv gulroten på et rivjern. Skrell og grovhakk løken.  
  3. Kormagryte: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter med en stekespade, og ha i løken. Stek løken med kjøttet i 2–3 minutter, til kjøttet er gjennomstekt. 
  4. Kormagryte, fortsettelse: Tilsett ønsket mengde av kormapasten, og stek videre i 1–2 minutter (se tips). Ha i ½ dl vann, kokosmelken, gulroten og ertene, og kok opp. Skru ned til middels høy varme, og la det hele småkoke i 4–5 minutter. Smak til med salt og pepper. 
  5. Epleraita: Skrell og kutt eplet i terninger. Bland eplet og raitaen i en serveringsskål.
  6. Vel bekomme!