15-20
Glutenfri
Kormagryte med kjøttdeig og basmatiris, servert med epleraita
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sennep,
- mandler,
- melk
Basisvarer
- vann
- olje
- salt
- pepper
Basmatiris
Basmatiris
125 g
Kormagryte
Gulrot
1 stk
Gul løk
1 stk
Kjøttdeig
300 g
Kormapaste (Sennep, Mandler)
½–1 glass
Kokosmelk
1 liten boks
Erter
125 g
Vann
½ dl
Epleraita
Norsk eple
1 stk
Raita (Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 874 kcal
- Fett 44 g
- Karbohydrater 77 g
- Protein 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også lage sausen uten å ha i kjøttdeigen, og heller servere kjøttdeigen og kormasausen hver for seg.
- Basmatiris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Kormagryte, forberedelse: Skrell og grovriv gulroten på et rivjern. Skrell og grovhakk løken.
- Kormagryte: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter med en stekespade, og ha i løken. Stek løken med kjøttet i 2–3 minutter, til kjøttet er gjennomstekt.
- Kormagryte, fortsettelse: Tilsett ønsket mengde av kormapasten, og stek videre i 1–2 minutter (se tips). Ha i ½ dl vann, kokosmelken, gulroten og ertene, og kok opp. Skru ned til middels høy varme, og la det hele småkoke i 4–5 minutter. Smak til med salt og pepper.
- Epleraita: Skrell og kutt eplet i terninger. Bland eplet og raitaen i en serveringsskål.
- Vel bekomme!