Fiskeburger med eplecoleslaw, syltet rødløk og potetfries, servert med srirachadressing
20-30

Fiskeburger med eplecoleslaw, syltet rødløk og potetfries, servert med srirachadressing

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sennep,
  • bygg,
  • fisk,
  • hvete,
  • rug,
  • melk,
  • soya,
  • selleri

Basisvarer

  • eplesider- eller hvitvinseddik
  • sukker
  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Potetfries

poteter
Poteter
350 g

Syltet rødløk

rødløk
Rødløk
1 stk
Eplesider- eller hvitvinseddik
4 ss
Sukker
4 ss
Vann
2 dl

Eplecoleslaw

norsk eple
Norsk eple
½ stk
råkostmiks
Råkostmiks
75–150 g
lett urtedressing
Lett urtedressing (Melk, Laktose)
75–150 g

Fiskeburger med hamburgerbrød

Lofotburgere med torsk og sei
Lofotburgere med torsk og sei (Fisk, Selleri, Sennep)
250 g
grove hamburgerbrød
Grove hamburgerbrød (Soya, Bygg, Hvete, Rug)
2 stk

Srirachadressing

lettrømme
Lettrømme (Melk, Laktose)
75–150 g
srirachasaus
Srirachasaus
½ pakke
Sukker
½ ts
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 736 kcal
  • Fett 26 g
  • Karbohydrater 91 g
  • Protein 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Om du har igjen rester av den syltede rødløken, kan du oppbevare dem i en lufttett beholder i kjøleskapet i omtrent en uke.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
  2. Potetfries: Skyll og kutt potetene i staver. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i 25–30 minutter, eller til de er gjennomstekte.
  3. Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Kok opp 4 ss eddik, 4 ss sukker og 2 dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La løken trekke i laken frem til servering. 
  4. Eplecoleslaw: Skyll og kutt eplet i tynne strimler, eller grovriv det på et rivjern. Ha eplet, råkostmiksen og urtedressingen i en bolle, og bland godt. Krydre med salt og pepper.    
  5. Fiskeburger med hamburgerbrød: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fiskeburgerne i omtrent 2 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme. Varm hamburgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering.
  6. Srirachadressing: Ha rømmen i en skål. Smak til med ønsket mengde av srirachasausen og omtrent ½ ts sukker. 
  7. Servering: Fyll burgerbrødene med eplecoleslawen, fiskeburgerne og den syltede rødløken. Server potetfriesene og srirachadressingen til retten.