20-30
Fiskeburger med eplecoleslaw, syltet rødløk og potetfries, servert med srirachadressing
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sennep,
- bygg,
- fisk,
- hvete,
- rug,
- melk,
- soya,
- selleri
Basisvarer
- eplesider- eller hvitvinseddik
- sukker
- vann
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Potetfries
Poteter
350 g
Syltet rødløk
Rødløk
1 stk
Eplesider- eller hvitvinseddik
4 ss
Sukker
4 ss
Vann
2 dl
Eplecoleslaw
Norsk eple
½ stk
Råkostmiks
75–150 g
Lett urtedressing (Melk, Laktose)
75–150 g
Fiskeburger med hamburgerbrød
Lofotburgere med torsk og sei (Fisk, Selleri, Sennep)
250 g
Grove hamburgerbrød (Soya, Bygg, Hvete, Rug)
2 stk
Srirachadressing
Lettrømme (Melk, Laktose)
75–150 g
Srirachasaus
½ pakke
Sukker
½ ts
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 736 kcal
- Fett 26 g
- Karbohydrater 91 g
- Protein 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Om du har igjen rester av den syltede rødløken, kan du oppbevare dem i en lufttett beholder i kjøleskapet i omtrent en uke.
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Potetfries: Skyll og kutt potetene i staver. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i 25–30 minutter, eller til de er gjennomstekte.
- Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Kok opp 4 ss eddik, 4 ss sukker og 2 dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La løken trekke i laken frem til servering.
- Eplecoleslaw: Skyll og kutt eplet i tynne strimler, eller grovriv det på et rivjern. Ha eplet, råkostmiksen og urtedressingen i en bolle, og bland godt. Krydre med salt og pepper.
- Fiskeburger med hamburgerbrød: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fiskeburgerne i omtrent 2 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme. Varm hamburgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering.
- Srirachadressing: Ha rømmen i en skål. Smak til med ønsket mengde av srirachasausen og omtrent ½ ts sukker.
- Servering: Fyll burgerbrødene med eplecoleslawen, fiskeburgerne og den syltede rødløken. Server potetfriesene og srirachadressingen til retten.