Rødvinsgryte med kvernet storfekjøtt, rotgrønnsaker, sopp og fullkornsris, toppet med sprø urtekrutonger
Laktosefri

Rødvinsgryte med kvernet storfekjøtt

rotgrønnsaker, sopp og fullkornsris, toppet med sprø urtekrutonger
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Fullkornsris
135 g
Gul løk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Kålrot
200 g
Sjampinjong
100 g
Kjøttdeig
300 g
Rødvinssaus
1 pakke
(Melk)
Vann
½ dl
Krutonger
40 g
(Hvete)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
837 kcal
Fett:
39 g
Karbohydrater:
81 g
Protein:
40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også steke rotgrønnsakene, soppen og løken i en stekepanne med litt smør, og servere dem ved siden av gryteretten.

Kok risen som anvist på pakken. 
 Skrell løken, gulrøttene og kålroten, og børst soppen fri for jord. Kutt løken, gulrøttene og kålroten i jevnstore terninger. Del soppen i to hvis de er store. 
 Varm opp en stor gryte til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter. Tilsett løken, gulrøttene, kålroten og soppen, og stek videre i 3 minutter. Ha i rødvinssausen og  ½ dl vann, og kok det hele på lav varme i 10 minutter. Smak til med salt og pepper.  
 Topp gryten med urtekrutongene ved servering. 
Vel bekomme!