Krydret svinekam med potetchunks og brokkolisalat med rødløk og mais, servert med paprikasaus
20-30
Glutenfri

Krydret svinekam med potetchunks og brokkolisalat med rødløk og mais, servert med paprikasaus

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • olje
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Potetchunks

poteter
Poteter
350 g

Krydret svinekam

mager svinekam i skiver
Mager svinekam i skiver
300 g
chipotlemiks
Chipotlemiks
½–1 pakke
basilikum og oregano
Basilikum og oregano
1 pakke

Brokkolisalat med rødløk og mais

brokkoli
Brokkoli
½–1 stk
rødløk
Rødløk
1 stk
maiskorn
Maiskorn
160 g
Smør (Melk)
1 ss

Paprikasaus

paprikasaus
Paprikasaus (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 602 kcal
  • Fett 25 g
  • Karbohydrater 51 g
  • Protein 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også steke brokkolien og løken i ovnen med potetene, de siste 15 minuttene av potetenes steketid.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
  2. Potetchunks: Del potetene i 4 eller 6 biter, avhengig av potetens størrelse. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er møre.    
  3. Krydret svinekam: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side. Krydre med chipotlemiksen, basilikum- og oreganokrydderet og litt salt mot slutten av kjøttets steketid. 
  4. Brokkolisalat med rødløk og mais: Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Kutt brokkolien i små buketter. Skrell og kutt brokkolistilken i staver. Skrell og kutt rødløken i tynne båter. Sil laken av maisen, og skyll den i kaldt vann.
  5. Brokkolisalat med rødløk og mais, fortsettelse: Kok brokkolien i 3 minutter. Tilsett rødløken, og gi den et raskt oppkok. Sil av vannet, og ha brokkolien og løken tilbake i kjelen. Ha i maisen og 1 ss smør, og varm opp på høy varme i 2 minutter. 
  6. Paprikasaus: Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. 
  7. Bon appétit!