20-30
Glutenfri
Krydret svinekam med potetchunks og brokkolisalat med rødløk og mais, servert med paprikasaus
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk
Basisvarer
- smør
- olje
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Potetchunks
Poteter
350 g
Krydret svinekam
Mager svinekam i skiver
300 g
Chipotlemiks
½–1 pakke
Basilikum og oregano
1 pakke
Brokkolisalat med rødløk og mais
Brokkoli
½–1 stk
Rødløk
1 stk
Maiskorn
160 g
Smør (Melk)
1 ss
Paprikasaus
Paprikasaus (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 602 kcal
- Fett 25 g
- Karbohydrater 51 g
- Protein 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også steke brokkolien og løken i ovnen med potetene, de siste 15 minuttene av potetenes steketid.
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Potetchunks: Del potetene i 4 eller 6 biter, avhengig av potetens størrelse. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er møre.
- Krydret svinekam: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side. Krydre med chipotlemiksen, basilikum- og oreganokrydderet og litt salt mot slutten av kjøttets steketid.
- Brokkolisalat med rødløk og mais: Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Kutt brokkolien i små buketter. Skrell og kutt brokkolistilken i staver. Skrell og kutt rødløken i tynne båter. Sil laken av maisen, og skyll den i kaldt vann.
- Brokkolisalat med rødløk og mais, fortsettelse: Kok brokkolien i 3 minutter. Tilsett rødløken, og gi den et raskt oppkok. Sil av vannet, og ha brokkolien og løken tilbake i kjelen. Ha i maisen og 1 ss smør, og varm opp på høy varme i 2 minutter.
- Paprikasaus: Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
- Bon appétit!