Sitruskrydret svinefilet med grønne bønner, brokkoli, ovnsbakte poteter og karriremulade
15-20
Laktosefri
Glutenfri

Sitruskrydret svinefilet med grønne bønner, brokkoli, ovnsbakte poteter og karriremulade

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)

Ovnsbakte poteter

småpoteter
Småpoteter
300 g

Svinefilet

filetstykke av svin
Filetstykke av svin
300 g
sitruskrydder
Sitruskrydder (Sulfitt)
½ pakke

Stekte grønnsaker

brokkoli
Brokkoli
1 stk
grønne bønner
Grønne bønner
150 g
rødløk
Rødløk
1 stk
Smør (Melk)
1 ss

Karriremulade

remulade
Remulade (Sulfitt, Egg, Sennep)
1 pakke
karri
Karri
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 609 kcal
  • Fett 31 g
  • Karbohydrater 37 g
  • Protein 45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For et perfekt resultat på kjøttet, kan du bruke et steketermometer og ta kjøttet ut av ovnen når temperaturen viser omtrent 62 grader, og la kjøttet hvile seg opp til omtrent 65 grader.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
  2. Ovnsbakte poteter: Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i omtrent 18–20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
  3. Svinefilet: Krydre kjøttet med sitruskrydderet, salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter. Snu på kjøttet underveis i steketiden. Legg kjøttet over på stekebrettet med potetene når det gjenstår 10–12 minutter av potetenes steketid (se tips). Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile til resten av retten er klar.
  4. Stekte grønnsaker: Del brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i biter. Kutt endene av de grønne bønnene, skrell og kutt rødløken i båter. Ha litt ny olje i stekepannen fra punkt 3. Stek grønnsakene i 4–5 minutter. Tilsett 1 ss smør mot slutten av steketiden, og smak til med salt og pepper. 
  5. Karriremulade: Ha remuladen i en skål, og bland inn ønsket mengde av karrien. Spe på med litt vann hvis du synes sausen blir for tykk.
  6. God middag!